LG Almere Rally 2005

Datum: 10 April
Locatie: Almere (FL)
Weer: Bewolkt, 11 gr.
Klassementsproeven: 11
Starters: 58
Uitvallers: 17
Leiders: Wevers, Bijvelds
Positie MenMRally: 6e
Positie MenMRally (GpN): 1e

Winst in Groep N in LG Almere Rally

Zondag 10 april werd de rally verreden over 11 klassementsproeven rondom Almere. Eerst moest de versnellingsbak nog worden vervangen omdat de sprint de dag ervoor zijn tol had geëist. In de rally sloot Mark en zijn directe concurrent Evert Bolderheij direct aan achter de groep A auto's, waaronder enkele WRC's (World Rally Car). Wederom waren Mark en Evert aan elkaar gewaagd. Desondanks de hete adem in de nek van Evert, kwam deze er op geen enkele klassementsproef voorbij. De gehele wedstrijd snoepte Mark seconden af van zijn tegenstanders. Het werd nog even spannend toen de auto een boom raakte en een draagarm beschadigd was.



Gelukkig kon het euvel in de service verholpen worden zonder al teveel tijdverlies. Ondanks de tegenslag op zaterdag was het een succesvol weekend in Almere en zijn de kinderziektes definitief verleden tijd. In het kampioenschap staan Mark en Michel samen met Evert Bolderheij en Sander Röling op een gedeelde eerste plaats in de groep N.

De eerstvolgende rally is de "Rally van Hulst" die op 22 en 23 April aanstaande verreden gaat worden. Deze wedstrijd die over de dijken van Zeeland wordt verreden staat altijd garant voor veel spektakel. Hier moet de coureur een groot hart hebben om hard tussen de bomen op bochtige en gladde wegen te rijden. Hier de kans dus om het gat te vergroten tussen Mark en de competitie. Tevens is dit de start van de Kaloscup. Hierin rijden twee Chevrolet Kalossen rond die Michel, Martin en Martijn hebben gebouwd bij ATM. Dus dubbele spanning over 2 weken!

Uitslag Almere Rally 2005
Plts. St. Naam Auto Klasse
1e 1 J. Wevers - F. Goddé Toyota Corolla WRC A8
2e 2 P. Bijvelds - C. Leyds Mitsubishi EVO VII A8
3e 6 F. v. Eerd - W. v.d. Niet Mitsubishi EVO VII A8
4e 10 T. v.d. Berg - E. Struijs Subaru WRC A8
5e 4 A. Smits - A. Boertje Ford Escort Cosworth H12
6e 7 M. v. Eldik - M. Groenewoud Mitsubishi EVO VII N4
7e 5 E. Bolderheij - S. Röling Mitsubishi EVO VI N4
8e 12 D. Garvelink - J. Verschuuren Mitsubishi EVO VII N4
9e 15 A. Pasman - R. Strooper Ford RS Cosworth H12
10e 8 J. v.d. Marel - E. Berkhof Mitsubishi EVO VI A8



 

Elmar Metaalbewerking