BHV Expogroep Rally 2005

Datum: 9-10 juli
Locatie: Roosendaal (Br)
Weer: Zonnig, 24 gr
Klassementsproeven: 22
Starters: 97
Uitvallers: 50
Leiders: Van Eerd, Wevers
Positie MenMRally: Uitval
Positie MenMRally (GpN): -

KP 13 het Waterloo voor het MenM rallyteam

In het weekend van 10 juli werd rondom Roosendaal de BHV Expo Groep rally verreden. Met het slechte resultaat behaald in de ELE rally door mechanische problemen, werd alles ingezet om de aansluiting met de top vijf van Nederland terug te krijgen. In de aanloop naar het evenement werd de auto van top tot teen gecontroleerd om problemen zoals in de ELE rally te voorkomen.




Op de eerste proef (Halderberge) ging het fout. Een te laat rempunt werd een flinke schuiver met als eindpunt een stalen hek Normaal is er dan niets aan de hand, alleen zat het hek nu in de achterdeur gehaakt. Hierdoor kon Mark niet voor of achteruit. Met behulp van het publiek is de auto uiteindelijk los gekomen. Helaas wel met drie en een halve minuut achterstand op de leider in het klassement Frits van Eerd.

In de proeven hierna reed de equipe gemiddeld top 6 tijden. De tijden van de top groep N4 auto’s lagen dicht bij elkaar, maar door een slechte start was het lastig om snel te klimmen in het algemeen klassement. Op de roemruchte proef "De Hel" (KP 11) werd nog een top vijf tijd gereden samen met Jan de Winkel (Renault Clio Super 1600) en AD Smits in een Ford Cosworth.



Het doek viel in de avond, tijdens de dertiende proef. Ondanks dat er geen punten meer te halen waren, wilden Mark en Michel toch het einde van de rally halen. Een dikke boom zorgde er echter voor dat ze vroegtijdig het veld moesten ruimen. De impact was zodanig dat doorrijden niet meer mogelijk was. Met deze drie slechte resultaten op rij zijn de kansen op een top drie klassering in het Hypohuis Rally Open kampioenschap verkeken. Momenteel beraadt de equipe zich of het kampioenschap wordt uitgereden of dat gekozen wordt voor een aantal starts in het buitenland.

 

Foto's: MenMRally.nl

 

Elmar Metaalbewerking