MenMRally trekt ten strijde in de OMV ADAC Rally Deutschland

Van 10 tot 13 Augustus wordt rondom Trier de OMV ADAC Deutschland Rallye verreden. Deze rally telt mee voor het World Rally Championship, het Wereldkampioenschap Rally. Het MenMRally team van Mark van Eldik rijdt dit jaar mee in de Duitse wedstrijd in deze hoogste categorie van de Rallysport.

Vorig jaar reden Mark van Eldik en vaste navigator Michel Groenewoud in Spanje hun eerste WK Rally. Dit deden zij meteen op overtuigende wijze, na 3 dagen kwamen zij als beste Nederlanders over de finish, op een 6e plaats in hun klasse. Een geweldige prestatie voor een eerste deelname op WK niveau.
 

In Duitsland wordt Mark bijgestaan door de ervaren Belgische navigator Erwin Mombaerts. Erwin heeft in het verleden de Deutschland Rally 2 keer gereden met Rocco Teunissen, inclusief een fraaie 8e plaats in 2001, het jaar voordat de rally voor het WK meetelde.

De Deutschland Rally is bijna niet te vergelijken met de Rallies van het Nederlands kampioenschap waar het MenMRally team voor in meestrijdt. De spelregels zijn hetzelfde, maar naast het niveau ligt ook de complexiteit van de proeven in het WK veel hoger. De bochtige weggetjes volgen het heuvelachtige landschap, waardoor er door rijder en navigator veel harder gewerkt moeten worden dan in de evenementen in ons eigen platte landje.



De eerste dag van de rally voert Mark en Erwin over 8 proeven in de buurt van de Moezel. Vele malen sneller dan de tractoren die de weggetjes tussen de wijnranken van dit populaire wijngebied bevolken gaat het MenMRally team van hairpin naar hairpin vliegen. De tweede dag van de rally voert over een voormalige Amerikaanse legerbasis. Berucht hier zijn de 'hinkelstenen' langs de weg: Een kleine fout en een aanraking met zo'n steen kan een zeer
spektaculaire crash veroorzaken, zoals oud wereldkampioen Solberg vorig jaar demonstreerde. Op zondag zijn er nog vier proeven, die vooral over de Duitse vlakten voeren. Verraderlijk snelle en smalle weggetjes vormen moeten genomen worden voordat op zondag het podium op de deelnemers wacht.

Ambitie van Mark is niet om de reguliere WK coureurs te laten zien wat rallyrijden is. Het team wil ervaring opdoen op WK niveau. Hierbij wil Mark zich meten aan regerend Nederlands kampioen Erik Wevers met zijn Toyota Corolla. Een pittige uitdaging, want Erik heeft al 2 keer de Deutschland Rallye gereden en rijdt dit jaar het Duits kampioenschap.

Op MenMRally.nl proberen we na elke dag een kort verslagje te geven van de verrichtingen van Mark en de rest van het team in Duitsland. WRC.com toont live de uitslagen van de proeven. Verder zijn de verrichtingen elke avond rond 23.00 uur te zien op Eurosport.

MenMRally

 

MenMRally Partners