Paradigit ELE Rally 2005

Datum: 4-5 juni
Locatie: Helmond (Br)
Weer: Regenachtig
Klassementsproeven: 21
Starters: 88
Uitvallers: 30
Leiders: Leemans, Wevers
Positie MenMRally: 19e
Positie MenMRally (GpN): 11

Technische problemen nekken het MenM rallyteam in Helmond

Het zit op dit moment niet mee met Mark en Michel. In Hulst waren ze uitgevallen met een kapotte versnellingsbak, dus Mark en Michel waren gebrand op een goed resultaat. Ze wilde de ELE rally gebruiken om weer omhoog te klimmen in het algemeen klassement. In het weekeinde was veel regen voorspeld, wat gunstig zou zijn voor de equipe. Dit omdat Mark goed kan presteren in natte wedstrijden. Maar het lot besliste anders.

Tijdens de tweede proef bleek er een probleem te zijn met het differentieel (diff). Met veel pijn en moeite haalde Mark de finish van deze proef, echter wel met de normtijd van 10 minuten. Eenmaal op de service aangekomen werden in rap tempo de problemen verholpen door Martin en Martijn met behulp van de mensen van Rallyrent. Met veertien minuten extra servicetijd werd alles verholpen en konden de mannen hun weg vervolgen. In de normtijd die Mark en Michel kregen reden de meeste groep N equipes een gemiddelde tijd van ongeveer 5 minuten. En dat is een hoop om weg te rijden op een rally in Nederland.



De achtervolging was ingezet. In de drie proeven na deze service bewees Mark zijn potentie door een hoop tijd in te lopen op de concurrentie. Helaas ging het op proef 6 weer mis met de aandrijving, kreeg de equipe weer een normtijd en moest een reparatie in de service de oplossing brengen.



De rest van het weekeinde gingen de tijden gelijk of onder de competitie door, maar er was teveel tijd verloren met de twee pechgevallen. Uiteindelijk finishte de equipe op een teleurstellende 20ste plaats. Nu met twee slechte resultaten kan het team geen slippers meer veroorloven wil er nog een gooi gemaakt worden naar de top vijf in het algemeen klassement. De eerstvolgende wedstrijd is in het weekend van 8-9-10 juli 2005 tijdens de BHV Expogroep rally, ook wel bekend als de hel van Achtmaal.

Foto's: MenMRally.nl

 

Elmar Metaalbewerking