Mark en Michel opgeladen naar Paradigit ELE Rally

Zaterdag 10 en zondag 11 juni wordt rondom Helmond de 4e ronde voor het Rallyclinic Dutch Open verreden. De Paradigit ELE Rally staat bekend als één van de mooiste rallies die de Nederlandse competitie rijk is. Vanaf zaterdag 12 uur is het Speelhuisplein het centrum van een rally met 25 klassementsproeven en ruim 222 wedstrijdkilometers. De rally gaat door tot voorbij middernacht, om de volgende dag weer om 9:30 te starten. Het spektakel op zondag gaat door tot om 15:30 de winnaar bekend is.
De proeven voeren hoofdzakelijk door het buitengebied van oostelijk Brabant, met klassieke proeven als Oirschot en de publieksproef op industrieterrein Ekkersrijt op zaterdagavond.



Tegenstand verwacht het MenMRally team met name van de concurrenten in de stand om het Rallyclinic Dutch Open: Frits van Eerd en Peter Bijvelds. Maar ook met de in Hulst verrassend sterke thuisrijder Piet van Hoof en de altijd gevaarlijke Dirk Boers moet terdege rekening gehouden worden.

Vorig jaar was de ELE een minder gelukkige rally voor Mark van Eldik en Michel Groenewoud. Al vroeg in de rally kenden zij problemen met het achterdifferentieel van de Mitsubishi Evo en liepen zij 2 keer normtijd op. Een achterstand die ook met de gebruikelijke 110% inzet van het team niet meer omgezet kon worden naar een toppositie.



Om de koppositie in de stand voor het kampioenschap niet in gevaar te brengen, moet het team de pechduivel buitensluiten. Het team heeft al het mogelijke gedaan om de auto goed te prepareren voor de rally. De auto werd van voor tot achter nagekeken en ook Mark en Michel zijn weer helemaal opgeladen.

“De eerste proeven hebben we altijd een gezonde spanning, maar als we eenmaal op gang zijn komt de rust. Dan zien we waar we staan en bepalen we de strategie voor de rest van de rally.” aldus Mark. “De proeven zijn afwisselend en de afgelopen jaren was het altijd spannend door de wisselende weersomstandigheden. Hoe het dit jaar loopt met de zon erbij moeten we afwachten, maar het is een lekker lange rally. We hebben er zin in!” Of ze deze rally net zo succesvol afsluiten als de afgelopen 2 rallies? Zondagmiddag weten we het!

Voor meer informatie:
http://www.menmrally.nl
http://www.paradigit-elerally.nl

Gerelateerde pagina's:
Verslag van de Paradigit ELE Rally 2006

 

 

Elmar Metaalbewerking