Vorm vasthouden in Hulst!

Na het succes in Almere reist het MenMRally team op 5 en 6 mei af naar het Zeeuwse Hulst. Daar wordt de derde ronde van het Rallyclinic Dutch Open gehouden, de Proflex - Merwede Rally Hulst. Op vrijdagavond start het evenement met de shakedown van de rally, waarbij burgemeester Mulder een rondje over de proef zal meerijden met Mark in de MenMRally Subaru. Zaterdag start de rally om 11:00 in het vestingstadje Hulst. Tot om 18:30 de teams ook weer op de markt van Hulst finishen is het voormalig veerplein Perkpolder het centrum van de rally. De rally bestaat dit jaar uit 3 boucles van elk 4 KP's. In totaal wordt 160 km op snelheid gereden.

 
 
Met name de proef op het oude veerterrein zelf is een lekkernij voor rallyfans. Op deze rundkurs kan het publiek de deelnemers vanaf de Westerschelde dijk een groot deel van de proef aanschouwen. De proef ligt praktisch tegen de servicelokatie aan, zodat het publiek naast de rallywagens ook de monteurs in actie kunnen zien. Naast deze publieksproef kent de Proflex - Merwede Rally Hulst een aantal proeven over dijken en door het platte Zeeuwse land. Op deze snelle proeven over smalle wegen kunnen de rijders tonen hoeveel lef ze hebben.

In Zeeuws Vlaanderen hebben Mark en Michel iets recht te zetten, want vorig jaar was hun optreden van korte duur. Doordat de versnellingsbak van de groep N Mitsubishi de geest gaf moesten zij al op de eerste proef de strijd staken. Het team heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat de rally dit jaar beter verloopt. Speciaal voor deze rally is de versnellingsbak van de Subaru Impreza voorzien van een langere overbrenging. Hiermee wordt de topsnelheid van de auto verhoogd, om tijd te winnen op de snelle dijkproeven.
 
 
 
Over de shakedown met burgemeester Mulder voegt Mark nog toe: "Ik denk dat we het wel redden samen ;-)"

Voor meer informatie over de Proflex - Merwede Rally Hulst: http://www.biesheuvelevents.nl/

 

MenMRally Partners