MenMRally test Evo voor Wales Rally GB

Vandaag 16/11 heeft Mark getest in de Mitsubishi Evo waarmee het team in Engeland gaat rijden. Voordat Mark en Michel dit jaar met de Subaru WRC zijn gaan rijden hebben zij ruim 2 jaar met een Mitsubishi Evo gereden. Dit jaar hebben zij nog de Reconsales Vechtdal Rallysprint gereden met de Evo. Daar merkte Mark dat het toch wel een omschakeling vergt om vanuit de WRC in de Evo te stappen.

Daarnaast voert de Wales Rally GB geheel over onverharde wegen. De auto waar Mark mee gaat rijden moet daarop afgesteld zijn. Op het voormalig brits leger vliegveld Niederrhein moesten dus zowel de auto als de berijders zich aanpassen.

Vorig jaar reden Mark van Eldik en vaste navigator Michel Groenewoud in Spanje hun eerste WK Rally. Dit deden zij meteen op overtuigende wijze, na 3 dagen kwamen zij als beste Nederlanders over de finish, op een 6e plaats in hun klasse. Een geweldige prestatie voor een eerste deelname op WK niveau. Dit jaar heeft Mark de Deutschland rally gereden. Omdat de Wales Rally GB een volledige gravel rally is, dus over onverharde paden, hebben Mark en Michel gekozen om niet met de WRC ten strijde te trekken, maar met een groep N auto te rijden.



MenMRally
Foto's: Walter Geuzebroek

 

MenMRally Partners