16 September 2006: Golden Tulip Rally

Zaterdag 16 september barst na de zomerstop het geweld in de hoogste klasse van de Nederlandse Rallysport weer los: het Rallyclinic Dutch Open gaat weer verder. De eerste van de drie afsluitende wedstrijden is de roemruchte Golden Tulip Rally. Rondom Hellendoorn wordt 12 uur lang gestreden om de winst in de enige Nederlandse Rally die meetelt voor het Europees kampioenschap, net als in de 12 uur van Hellendoorn van 24 jaar geleden.

Om half 9 's ochtends starten de teams voor 13 proeven over 202 getimede kilometers, met klassieke proeven als het circuit de Luttenbergring en bekende buitenproeven rondom Den Ham en Nijverdal. In veel proeven zijn spectaculaire stukken onverhard opgenomen, die het evenement de klassieke status verlenen. Behalve de Luttenbergring, die 3 keer op het programma staat zijn alle proeven gratis te bezoeken. Start, finish en de service zijn op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal.



De strijd aan het front is in Nederland nog nooit zo fel geweest. Een groot aantal World Rally Cars vormen de voorhoede van het gigantische startveld van ruim 130 auto's. Naast de 2 MenMRally WRC's van Jasper van den Heuvel en Mark van Eldik staan nog 4 Subaru Impreza WRC's aan de start voor locale held Dirk Boers, alsook 3 britse piloten. Daarnaast komt een hele armada Toyota Corolla's aan de start, met naast titelkandidaat Frits van Eerd ook Nederlands kampioen 2005 Erik Wevers, Jan Nijhof en de Deen Poulsen. Verder mogen we de prachtige Skoda Octavia van Ger Haverkate niet vergeten en de Ford Escort WRC van Willie Kepser. De top is te breed om van favorieten en outsiders te kunnen spreken.


Het MenMRally team treedt net als in Amsterdam in dubbele formatie aan. In het zeer sterke startveld is over de kansen van de MenMRally rijders weinig te zeggen. Jasper heeft in de LG Amsterdam Rallysprint laten zien dat hij snel went aan de Subaru Impreza. Als hij en zijn navigatrice Martine Kolman deze lijn doorzetten maken zij kans om hoog te eindigen. Mark van Eldik heeft na de overwinning in Amsterdam de smaak weer te pakken en gaat ook op jacht naar een hoge klassering. Kom zaterdag naar Hellendoorn en moedig de MenMRally equipes aan!

Meer informatie op www.goldentuliprally.com


Geniet hier nog eens na van de 2005 editie van de Golden Tulip Rally.

 

Elmar Metaalbewerking