Edwin Schilt levert topprestatie in Amsterdam

Afgelopen weekeinde werd de 25ste Amsterdam Rallysprint verreden in het havengebied van de hoofdstad. Ondanks dat de wedstrijd niet meetelde voor het Nederlands kampioenschap stonden toch een hoop Nederlandse toppers aan de start. Oud Nederlands kampioen Erik Wevers met zijn Skoda Fabia WRC en de winnaar van de eerste sprint van Amsterdam, Jan van de Marel met zijn spectaculaire Porsche. Ook Jasper van de Heuvel, die onlangs nog de Deutschland Rally won in de klasse N4, was van de partij.

Direct vanaf de start zat Edwin goed in het ritme door een top vijf tijd te rijden op de eerste proef. Met een achterstand van 16 seconden op Jasper van de Heuvel die een derde tijd neerzette en waarbij de overige plekken één (Mark van Eldik), twee (Dennis Kuipers) en vier (Martin van Iersel) bezet werden door World Rally Cars was de toon van de dag gezet.

De proeven die volgden werden gekenmerkt door snelle tijden en zelfs een ex equo met Martin van Iersel in zijn WRC (proef 2) en Mark Steijger (proef 3), de oudgediende die in dezelfde klasse rijdt als Edwin. De achterstand op Jasper van de Heuvel werd de gehele wedstrijd minimaal gehouden waardoor aan het eind van de wedstrijd Edwin en Nicole op de vijfde plaats over de finish reden. Hierdoor eindigde ze als tweede in de N4 klasse.
Een prestatie van formaat, zeker in een wedstrijd waar toch een hoop oudgedienden en rijders met meer ervaring aan de start stonden.

Edwin:” De auto loopt erg soepel en geeft geen krimp. De auto ligt mij ook erg goed en de combinatie met Nicole was super” Het was een mooie dag en uiteindelijk de tweede plek in de groep N is de kroon op het werk. De auto, ik en het team zijn klaar voor de Rally van Hellendoorn.

De rally van Hellendoorn zal verreden worden in het weekeinde van 14 en 15 september.