Op zoek naar revanche in Etten Leur

Rondom Etten-Leur en Roosendaal wordt dit jaar weer de West Brabant Rally verreden. Bij de meesten van ons beter bekend als de Nacht van Achtmaal of de BHV Rally. Door een wisseling van hoofdsponsor heet de Rally de eerstkomende drie jaar de Exotic Green Rally. Exotic Green is gespecialiseerd in het detacheren van Poolse uitzendkrachten. 

Vorig jaar werd tijdens deze rally de Subaru WRC S10 gepresenteerd. Voor Nederland een unieke auto. Helaas werd de equipe door een inklok fout vroegtijdig uit de wedstrijd gehaald. Tijd om revanche te nemen en misschien nog mooier, het Nederlands kampioenschap binnen te halen. Door de goede resultaten in de afgelopen rally’s is de voorsprong dusdanig dat het kampioenschap beslist kan worden in de Exotic Green Rally. 

Mark zal met de Subaru WRC S12 met startnummer 1 vertrekken in een groot start veld met WRC’s. Er zijn enkele toppers uit het buitenland onderweg die het Mark en Michel moeilijk kunnen maken. Onder andere de 43 jarige uit het Ierse Armagh afkomstige McArdle, die onlangs tijdens de vijfde ronde van het Noord-Ierse Rally Kampioenschap nog een tweede plaats wist te behalen, zal in Etten-Leur met ex-Lundgard Toyota Corolla WRC aan de start verschijnen. Maar ook enkele Nederlandse toppers waaronder Harry Kleinjan, die met zijn Skoda Fabia WRC onlangs de Vechtdal rallysprint heeft gewonnen zal zijn best doen om op de hoogste trede te komen. Al met al wordt het een spannend weekeinde voor het MenM Rallyteam. 

De start van de rally zal plaatsvinden op de Markt van Etten-Leur. Zaterdagochtend bevindt het team zich op het serviceterrein Vosdonk (Industrieterrein). Dit is gelegen langs de Rijksweg A58 tussen Roosendaal en Breda. Op de zaterdagavond (vanaf 18.00) verhuist de service naar het veilingterrein in Zundert.

De eerste etappe op zaterdag is om 2.01 ’s nachts afgelopen!!! De tweede etappe op zondag start om 11.00. De service is dan weer teruggekeerd naar Industrieterrein Vosdonk. De finish zal om 17.45 op het startpodium plaatsvinden op de Markt van Etten Leur.

Algemene gegevens

Datum: 7 en 8 juli 2007

Start en finish Centrum Etten Leur

 

Tijdschema

Zaterdag 7 juli 2007 – eerste etappe

11.31 - Start podium markt Etten-Leur

18 KP’s (8 verschillende) in omgeving Etten Leur en Zundert

02.01 uur Finish eerste etappe, podium Markt Etten Leur
 

Zondag 8 juli 2007 – tweede etappe

11.06 uur Start podium markt Etten-Leur

6 KP’s (3 verschillende) in omgeving Etten Leur

17.45 uur Finish, podium podium markt Etten-Leur


 


Lees hoe Mark en Michel op de eerste proeven de concurrentie op achterstand zetten en waar het uiteindelijk misging in het verslag van de BHV Expo Groep Rally 2006.

MenMRally Partners