Sterk rally debuut Edwin Schilt in Paradigit ELE Rally

Edwin Schilt uit Cabauw heeft afgelopen weekeinde rondom Helmond de ELE Rally gereden. Deze voor het Nederlands kampioenschap meetellende rally bestond uit 25 pittige klassementsproeven. Edwin rijdt samen met Dennis Abrahams als navigator in een Mitsubishi Evo 8 in de klasse N4. In deze “showroom” klasse rijden diverse (oud) Nederlands kampioenen en nieuwe talenten.

Tijdens hun  eerste volledige rally, die ook nog bekend staat als één van de zwaardere van Nederland, heeft de equipe optimaal gepresteerd. Op de eerste dag van de rally zag Edwin op een aantal proeven nog een verschil van 35 seconden op de concurrenten in de N4 klasse.

Op de tweede dag was dat gat al dichtgereden naar 5 seconden en zelfs enkele ex-equo’s met rijders met meer ervaring. Helaas werd op zondag ook twee maal lek gereden op de twee industrieterrein proeven “de Vossebeemd”. Dit heeft zeker twee plaatsen in het algemeen klassement gescheeld. Al met al heeft Edwin in zijn eerste wedstrijd laten zien dat hij mee kan met de Nederlandse top in de N4 klasse.

Uiteindelijk eindigde Edwin en Dennis als 17de algemeen in het eindklassement en 6de in de klasse N4. Wat een formidabele prestatie mag worden genoemd voor een nieuwkomer in één van de klassiekers van Nederland.

Edwin rijdt onder de vlag van het MenM Rallyteam. Het team is vooral bekend van de Subaru WRC bestuurd door Mark van Eldik, die de hoogste rang aanvoert in het kampioenschap. Dit team neemt de service en onderhoud van de rallyauto tot hun rekening. Een samenwerking die volgens Edwin prettig en professioneel verloopt.

Dit jaar rijdt de equipe de resterende rallies van het Nederlands kampioenschap. Een jaar om te leren dus voor Edwin en Dennis. Ook de auto zit nog niet aan het maximale potentieel. Er wordt gereden met normale benzine en zonder “dogbox”. Speciale race benzine geeft meer vermogen en een dogbox zorgt ervoor dat het schakel tussen de versnellingen sneller en vloeiender gaat, wat uiteindelijk moet resulteren in snellere tijden. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek.

De volgende rally is de Exotic Green Rally. Deze zal verreden worden rondom Etten-Leur en Roosendaal in het weekeind van 7/8 juli. Het team van MenM Rallysport en Edwin Schilt zien u daar met belangstelling tegemoet. Daags voor de rally wordt u op de hoogte gehouden van waar u precies moet zijn, zou u de rally willen bezoeken.

EINDUITSLAG OVERALL

1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL, Subaru Impreza WRC, A8)               2.05.11
2. Piet van Hoof-Niels Leermakers (NL, Mitsubishi Lancer Evo 6, A8)                + 5.32
3. Dirk Boers-Michiel Poel (NL, Subaru Impreza WRC, A8)                              + 8.32

17. Edwin Schilt - Dennis Abrahams (NL, Mitsubishi Lancer Evo 8, N4)             + 19.00 

EINDUITSLAG N4
1. Hans Weijs Jr. / Hans van Goor (NL, Mitsubishi Lancer Evo 8, N4)               2.14.05
2. Henk Vossen - Johan Findhammer (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4)             +1.36
3. Peter van Merksteijn Jr. - Francis Strikker (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4)   + 2.00

6 . Edwin Schilt - Dennis Abrahams (NL, Mitsubishi Lancer Evo 8, N4)               +10.06

Snelsten op de klassementsproeven
Van Eldik 24 maal; Van Hoof 1

Leiders in de wedstrijd
Van Eldik KP 1 t/m 25 

Stand Rallyclinic Dutch Open 2007
1. Mark van Eldik 398 punten; 2. Piet van Hoof 356; 3. Henk Vossen 342; 4. Guy Woodcock (GB) 310; 5. Jan de Winkel 276; 6. Martin van Iersel 270; 7. David Mann (GB) 266; 8. Johan Faes 254; 9. Dirk Garvelink 248; 10. Nelis Verkooijen 236 

Volgende wedstrijd Rallyclinic Dutch Open 2007
7-8 juli 2007, Exotic Green Rally (Etten-Leur)

Foto's: Maurice van der Sterren, Dirk van de Streek; MenMRally.nl

MenMRally Partners