Brengt de ELE dit jaar eindelijk succes voor MenMRally?

Zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt rondom Helmond de 4e ronde voor het Rallyclinic Dutch Open verreden. De Paradigit ELE Rally staat bekend als één van de mooiste rallies die de Nederlandse competitie rijk is. Vanaf zaterdag 12 uur is het Speelhuisplein het centrum van een rally met 25 klassementsproeven en ruim 192 wedstrijdkilometers. De rally gaat door tot voorbij middernacht. Na deze zware rallydag is de deelnemers, monteurs en het publiek geen lange nachtrust gegund, want de volgende dag start de rally weer om 9:30. Het spektakel op zondag gaat door tot om 15:30 de winnaar bekend is. De proeven voeren hoofdzakelijk door het buitengebied van oostelijk Brabant, met klassieke proeven als Oirschot en de publieksproef op industrieterrein Ekkersrijt op zaterdagavond.

Aan de start staat de complete Nederlandse rallytop. Jasper van den Heuvel heeft dit jaar al laten zien dat hij kan winnen. Ook Erik Wevers zal zijn Skoda graag als eerste over de finish rijden, nu hij wat meer ervaring heeft met de nieuwe auto. Van de buitenlandse cracks valt naast de inmiddels gebruikelijke Engelsen de deelname van Kristian Poulsen op. Deze snelle Deen heeft in het verleden laten zien dat hij voor verrassingen kan zorgen en nu ook hij in een recente Skoda Fabia stapt is hij een belangrijke kandidaat voor de zege.

Mark van Eldik en Michel Groenewoud reizen af naar Helmond als leiders in het kampioenschap, na een tweede plaats en twee overwinningen in de voorgaande wedstrijden. In Hulst liet Mark vorige maand bovendien zien dat de nieuwe S12 goed bij zijn rijstijl past.  

Toch beseffen Mark en Michel dat het geen gemakkelijke opgave is. Rondom Helmond was het team de afgelopen jaren minder succesvol. In 2005 eindigde Mark na een moeizame rally en veel technische problemen buiten de top 10. Vorig jaar waren de problemen nog groter en moest het team op zaterdagavond de strijd staken met problemen met de stuurbekrachtiging. In de ELE Rally moet het team dus zowel met de pechduivel als de concurrentie afrekenen.

PS. Voor de toeschouwers uit de regio Montfoort: Dit weekend wordt aan de A2 gewerkt tussen Den Bosch en Utrecht. Hierdoor moet op de terugweg omgereden worden via A27 of A50.

Foto's: MenMRally

Zie het verslag van de 2006 Paradigit ELE Rally om de volledige rally van vorig jaar opnieuw te beleven in woord en beeld!


 

MenMRally Partners