MenMRally ontmoet pechduivel in Spanje

Het hele seizoen 2007 had de techniek het MenMRally team niet in de steek gelaten. Maar tijdens de WK Rally van Spanje kruiste de pechduivel het pad van Mark en Michel.



Het mondiale rallycircus is begin oktober neergestreken in Salou, voor de Rally Catalunya Costa Daurada. Donderdag 4 oktober was de shakedown, waar de teams een laatste gelegenheid hebben om de auto af te stemmen op de lokale omstandigheden. Voor het MenMRally team een goede gelegenheid om eens andere veren te proberen onder de Subaru. Deze verandering lijkt de wegligging te verbeteren op de bochtige spaanse bergwegen.



Een goed voorgevoel is belangrijk, maar de echte rally begint op vrijdag. 6 lange proeven staan op het programma. De weergoden lijken de omstandigheden nog zwaarder te maken, met een groot deel van de dag regen. Verraderlijke omstandigheden dus in Spanje - zodanig dat zelfs de showstart afgebroken moest worden vanwege de regen!

De vrijdag begon onder een heldere hemel, maar met een natte baan. Reden genoeg om eerst de kat uit de boom te kijken op de bochtige bergwegen van Spanje.



Naarmate de proeven droger werden kwamen Mark en Michel beter in hun element en zakten de tijden. In de tussenstand kropen zij omhoog naar de 15e plek.
Helaas brachten de laatste proeven toch weer te regen en moesten zij een plekje prijsgeven.




Zaterdag was de langste dag van de rally, met acht proeven op het programma. De dag begon goed, met een 16e??? plek, maar op weg naar de tweede proef kwam de pechduivel langs. Na de tankstop weigerde de Subaru alle dienst. Door problemen met de electronica was de accu leeg en moesten Mark en Michel de strijd staken.

Dankzij het superrally systeem stond het team nog wel aan de start voor de vier proeven op zondag. De achterstand op de concurrentie was weliswaar onoverbrugbaar door door de 40 minuten straftijd voor de 7 niet-gereden proeven. Maar ook uitrijden van de laatste proef was het team niet gegund. In één van de vele bochten in de proef gleed de Subaru weg en raakte de wielophanging beschadigd. Hiermee was de rally definitief ten einde voor het MenMRally team.

Gelukkig krijgen Mark en Michel al snel gelegenheid om revanche te nemen. Nog geen week na het Spaanse evenement treden zij aan op eigen bodem, voor de Nederland Rally rondom Barneveld.

Voor meer foto's van deze fotografen en anderen: Zie de Gallery

MenMRally Partners