Het pechduiveltje slaat toe Edwin Schilt tijdens de Hellendoorn Rally!

Na een spannende voorperiode stond toch weer de Hellendoorn Rally op het programma. Ondanks dat hij net meetelde voor het kampioenschap was toch de gehele top afgereisd naar Rijssen voor twee dagen mooie rallysport. Ook Edwin en Dennis togen onder de MenM rallyvlag naar Rijssen voor een mooie plek in het N4 klassement.Helaas werd dit evenement een samenloop van pech en afleidende omstandigheden.
Het begon met een twee minuten tijdstraf voor het te snel verkennen. Ondanks dat Edwin in zijn beleving niet te hard had gereden, bleef de organisatie bij het besluit.
Dat betekende dat een hoge klassering er niet in zou zitten. Ondanks deze tegenslag ging de equipe toch met goede moed de vrijdagavond in. Al snel bleek dat de auto wat mankementen vertoonde. De auto miste de achterwielaandrijving omdat het sperdifferentieel vast zat. Dat ondanks dit mankement het tempo erin zat gaven de tijden aan op de eerste proef de Luttenberg. Helaas met de twee minuten die zwaar tellen op de gereden tijden moest Edwin genoegen nemen met een negende plek op de vrijdagavond. Die afgesloten werd met uiteindelijk een achtste plaats. Zonder die twee minuten had Edwin de vijfde plek bezet.

De zaterdag zou de equipe na herklassering als 35ste starten, maar om nog onduidelijke redenen hadden Edwin en Dennis niet meegekregen dat zij op hun originele starttijd zouden starten. Hierdoor kwamen zij te laat bij de proef aan en kregen uiteindelijk 17 minuten straftijd bovenop de twee die er al stonden. Op de service ging het niet beter. Er was vergeten te tanken dus Edwin moesten tegen het verkeer in rijden om zijn benzine te halen en wederom een minuut straftijd werd genoteerd. Dat en nog twee inklokfouten van Dennis zorgde ervoor dat de spanning en stress uiteindelijk het zou gaan winnen deze dag.Op de zevende proef Ypelo viel het doek voor Edwin en Dennis. In een haaks rechts situatie schoof de auto zijdelings in een greppel. Ondanks de gemengde krachten van diverse omstanders lag de auto te diep om eruit te krijgen. Met weinig schade werd de auto uiteindelijk na het aflopen van de proef door de bergingsdienst uit de auto gehaald. Door de opgelopen straftijd werd de equipe uiteindelijk uit de wedstrijd genomen.

Voorgaand aan deze schuiver werd de equipe opgeschrikt door een fietsende vrouw met achterop een klein kindje die met kind en al een diepe greppel inviel. Zonder enige twijfel stopte Edwin de auto en verleende hij samen met Dennis hulp aan de slachtoffers die een nat pak gehaald hadden. De vrouw is afgevoerd met een gebroken arm en het kindje maakt het goed. Al met al een bizar rallyweekend zonder het einde waar Edwin en Dennis opgehoopt hadden.De volgende wedstrijd is de Nederland Rally. Deze wordt verreden in het weekend van 13 oktober in en rond de omgeving van Barneveld.

Algemene gegevens
- 14 en 15 september 2007, start en finish in manege ’t Oale spoor in Hellendoorn
- lengte van de rally: 499 km, met 16 klassementsproeven (KP’s) over 191 km
- weersomstandigheden: vrijdagavond aanvankelijk lichte regen, later droog, circa 15 graden Celsius, zaterdag droog en zonnig, circa 19 graden Celsius
- 88 deelnemers aan de start, 58 aan de finishUitslag
1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL, Subaru Impreza WRC, A8) 1.41.13
2. Erik Wevers-Jalmar van Weeren (NL, Skoda Fabia WRC, A8) + 0.58
3. Jan de Winkel-Radboud van Hoek (NL, Subaru Impreza WRC, A8) + 0.58
4. Ren้ Kuipers-Erwin Mombaerts (NL-B, Skoda Fabia WRC, A8) + 3.03
5. Jasper v.d. Heuvel-Martine Kolman (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) + 4.36
6. David Mann-Alun Cook (GB, Subaru Impreza WRC, A8) + 6.23
7. Peter van Merksteijn jr.-Eddy Chevaillier (NL-B, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) + 7.11
8. Peter van Merksteijn sr.-Erwin Berkhof (NL, Mitsubishi Lancer Evo 8, N4) + 7.51
9. Mark Verhoeven-Oscar Heufkens (NL, Subaru Impreza WRC, A8) + 8.13
10. Patrick Snijers-Geert Grooten (B, Porsche 997 GT3, GT) + 8.23

Belangrijkste uitvallers
Harry Kleinjan-Annemieke Hulzebos (NL, Skoda Fabia WRC, A8) – KP 1 (turbo)
John Temmink-Henk-Jan Elbert (NL, Toyota Corolla WRC, A8) – KP 4 (turbo)
Wout Hazeleger-Bert v. Bloemendaal (NL, Mitsubishi Lancer Evo, A8) – KP 9 (motor)
Dirk Boers-Michiel Poel (NL, Subaru Impreza WRC, A8) – KP 7 (stuurbekrachtiging)
Edwin Schilt-Dennis Abrahams (NL, Subaru Impreza WRX STI N12b)
 

MenMRally Partners