Veel WRC’s aan de start in Hellendoorn

Ondanks dat hij dit jaar niet meetelt voor het Nederlands Rally kampioenschap, heeft de vernieuwde Hellendoorn rally een sterk en mooi startveld. Minstens 13 WRC’s staan vrijdagavond aan de start van Nederlands bekendste rally. Ook het MenM Rallyteam met Mark van Eldik en Michel Groenwoud staan aan de start. Zij gaan de strijd aan met de vele toppers die naar de omgeving van Nijverdal afreizen. Hieronder bevindt zich ook veelvoudig Belgisch en oud Europees kampioen Patrick Snijers. Hij treedt aan met een Porsche 911 GT3.



Veel WRC’s aan de start in Hellendoorn Voor Mark en Michel is het een mooie wedstrijd in voorbereiding naar het buitenlandse avontuur in Catalonië. Hier wordt begin oktober de 12e ronde verreden van het wereldkampioenschap rally. Ondanks dat het kampioenschap al in de pocket is, zullen zij zeker strijden om een podiumplek in Hellendoorn.

De tegenstand zal komen van Erik Wevers (Fabia WRC), Rene Kuipers (Subaru WRC S12), Harry Kleinjan (Fabia WRC) en Jan de Winkel (Subaru WRC S12). Jan de Winkel rijdt in de tweede auto van ATM Motorsports. Deze voor de verhuur beschikbare auto zal aan de tand gevoeld worden door de man die normaal zijn kunstje doet in een twee wiel aangedreven Renault Clio S1600. Met deze auto rijdt Jan normaliter top vijf tijden, dus met de Subaru zal het ook moeten lukken.



Een nieuwe Hellendoorn Rally dus dit jaar, maar wel één waarin al het goede uit vervlogen tijden bewaard blijft. Dat betekent starten (vrijdagavond 14 september vanaf 19.00 uur) en finishen (zaterdagavond 15 september vanaf 20.00 uur) in de sfeervolle Manege ’t Oale spoor in Hellendoorn, en dat betekent oude vertrouwde klassementsproeven als die bij Luttenberg op vrijdagavond, en het nodige onverhard rond Den Ham op zaterdag. Alleen de locatie van het centraal servicepark is gloednieuw: op het immens grote terrein van de firma Ten Brinke op
industrieterrein De Mors in Rijssen.

Daar én op de klassementsproeven kunnen de toeschouwers op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 september genieten van rallysport in optima forma. Wie niets wil missen, koopt een informatiepakket en gaat op zoek naar de mooiste plekken langs de klassementsproeven. Tot slot: de uitslagen, het laatste nieuws en meer informatie over het evenement zijn te vinden op www.hellendoornrally.eu.

Algemene gegevens
- 14 en 15 september 2007, start en finish in Manege ’t Oale spoor,
Pastoor Rientjesstraat 77, 7447 GG Hellendoorn
- centraal servicepark bij Ten Brinke transport, Morsweg 24, 7461 AG Rijssen
- lengte van de rally: 499 km, met 16 klassementsproeven (KP’s) over 192 km
- toegang klassementsproeven gratis, behalve proef Luttenbergring en servicepark:
5,00 euro. Publieksinfo inclusief servicepark: 15,00 euro
- publieksinformatie te koop op diverse plaatsen in de regio, o.a. bij start en finish; zie voor
verdere verkoopadressen onder ‘Publieksinfo’ op de internetsite van de rally

Vrijdag 14 september 2007 - eerste etappe
19.00 uur Start, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn
twee maal 2 klassementsproeven in omgeving Hellendoorn
23.00 uur Finish eerste etappe, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn

Zaterdag 15 september 2007 - tweede etappe
08.30 uur Start tweede etappe, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn
twee maal 3 klassementsproeven in omgeving Rijssen
twee maal 3 klassementsproeven in omgeving Hellendoorn
20.00 uur Finish, Manege ’t Oale spoor, Hellendoorn

MenMRally Partners