Podiumplek voor Nicole en Edwin in een nat Amsterdam

Amsterdam was afgelopen weekeinde het toneel van rally minnend Nederland. De jaarlijkse Amsterdam rallysprint werd verreden op het Westelijk havengebied. Ondanks dat deze sprint niet meetelt voor het officieuze kampioenschap stonden toch een hoop toppers aan de start van dit ééndaagse evenement.Al vanaf de meet zaten Edwin en Nicole dicht bij de top. Met een algemene zevende tijd op de eerste proef opende de equipe de wedstrijd sterk. Directe tegenstand krijgen ze via Martin van de Brink en Erik van Loon, beide in een Mitsubishi Lancer Evo 9. Oud Nederlands kampioen Jasper van den Heuvel voert zoals gewoonlijk het N4 veld aan.

Op de tweede proef pakt Edwin een tiende tijd ex equo met rallylegende Jan van der Marel in zijn Porsche 997 GT3. Dit ondanks dat de remmen letterlijk roodgloeiend waren. Een euvel wat snel verholpen werd tijdens de service. Daarna was echter het parcours te kort om de nieuwe schijven en blokken goed in te remmen. In de praktijk betekent dit dat Edwin niet maximaal kon remmen, wat uiteindelijk weer tijdverlies oplevert.

Edwin vertelt: ‘Wanneer je remmen niet optimaal werken heeft dat ook weerslag in de auto. Je gaat niet vol op een bocht af wanneer je niet het vertrouwen hebt dat je op tijd stilstaat. Er hadden betere tijden in gezeten, maar met de derde plek zijn we uiteindelijk best tevreden’.Speciaal voor Amsterdam nam de vriendin van Edwin, Nicole Buck plaats op de hotseat. Edwin over deze wisseling: Nicole vind het leuk om af en toe wat ervaring op te doen, maar ze heeft geen ambitie om een heel seizoen ernaast te zitten. Dus we houden Amsterdam als onze jaarlijkse afspraak. In Hellendoorn zit Pieter er weer naast.

Uiteindelijk rijden Edwin en Nicole op een verdienstelijke 8ste plaats algemeen over de finish, in een veld van 105 deelnemers. Drie minuten en 55 seconden achter teamgenoot en winnaar van de sprint, Mark van Eldik. Edwin eindigt de wedstrijd als derde in het N4 klassement.De volgende wedstrijd voor Edwin is de Hellendoorn rally, welke verreden wordt op 19 en 20 september 2008.

Eindstand LG Amsterdam Rallysprint 2008

1 Mark van Eldik/Rex Wijngaard Subaru Impreza WRC S12 43:28:00
2 Erik Wevers/Jalmar van Weeren Skoda Fabia WRC 05 +46
3 John Temmink/Henk-Jan Elbert Skoda Fabia WRC 05 +2:23
4 Jasper van den Heuvel/Martijn Moree Mitsubishi Lancer Evo 9 +2:24
5 Martin van den Brink/Paul Neeskens Mitsubishi Lancer Evo 9 +3:29
6 Hans Weijs Jr./Fred Boer Citroen C2 R2 Max +3:41
7 Martin van Iersel/Sylvia Bos Subaru Impreza WRC P2000 +3:53
8 Edwin Schilt/Nicole Schilt Subaru Impreza WRX N14 +3:55
9 Erik van Loon/Harmen Scholtalbers Mitsubishi Lancer Evo 9 +4:09
10 Nigel van der Linde/Hans van Goor Mitsubishi Lancer Evo 8 +5:05

MenMRally Partners