Edwin en Pieter zijn klaar voor de strijd in Helmond

Aankomend weekeinde staat de 44ste editie van de ELE rally weer op stapel. Deze rally telt mee voor het Nederlands kampioenschap en speelt zich af in en rondom de Brabantse gemeente Helmond. Deze rally mag tot een van de zwaarste van Nederland gerekend worden en staat al jarenlang garant voor een spectaculaire en spannende strijd om de eindzege.
Een strijd waarin drama en geluk veelal dicht bij elkaar liggen en waarin elk jaar blijkt, dat wie de nachtelijke proeven goed doorkomt, op de goede weg is voor een topklassering op zondagmiddag. Voor Edwin en Pieter wordt het een mooie strijd in de N4 klasse, daar ook oud Nederlands kampioen Nelis Verkooijen én Talent first Kevin Abbring zullen aantreden met een Subaru Impreza N14. Drie recente Subaru’s van dezelfde constructeur. Dit zal een mooie onderlinge strijd gaan geven in het N4 klassement.De karakteriserende zaterdagavond krijgt er voor de 44e editie van de Paradigit-ELE Rally een geheel nieuwe klassementsproef bij. Nadat de deelnemers in de avond deze klassementsproef al tweemaal aandoen, zal de apotheose van de eerste etappe in de late avonduurtjes plaatsvinden in de Gemeente Eersel. Hier staat de derde doortocht over de compleet nieuwe klassementsproef Wintelre als laatste landelijke proef van de eerste etappe op het programma.

Met KP Wintelre heeft de Paradigit-ELE Rally er een proef van formaat bij. De ruim acht kilometer lange proef leidt de rallyequipes over technische verharde wegen, afgewisseld met listige stukken onverhard. Een ding staat dan ook nu al buiten kijf: Het belooft wederom een memorabele zaterdagavond te worden!

Voordat de deelnemers zich gaan wagen aan de negen pittige avondproeven, staan er vanaf de start op zaterdag 7 juni om 12 uur op het Speelhuisplein eerst vier klassementsproeven op het programma in de omgeving van Helmond. Dat ook deze proeven voor grote verschillen kunnen zorgen bleek ook vorig jaar, toen diverse favorieten al direct in de openingsfase met tegenslag te maken kregen en kostbare tijd verloren. Op zondag 8 juni staan er negen klassementsproeven op het programma, waarna rond de klok van 15:30 uur de winnaars gehuldigd zullen worden op het Speelhuisplein in Helmond.Zoals gezegd zal er een hete strijd losbarsten in de N4 klasse. Vele lokale toppers zoals Henk Vossen (Evo 9), Dirk Garvelink (Evo 9), Johan Faes (Evo 9), Nelis Verkooijen (Impreza) en Talent First Kevin Abbring zullen elkaar en Edwin het vuur aan de schenen gaan leggen. Edwin:” In principe moeten we mee kunnen komen op de technische proeven. Op de lange halen winnen de Mitsubishi’s het nog steeds. Maar met de Subaru zijn we beter op de technische stukken. Ik ben ook erg benieuwd wat het onderlinge verschil zal zijn tussen mij, Nelis en Kevin. Ik hoop voor hen, dat zij niet zoveel aanloopproblemen krijgen zoals wij hebben gehad.

De klassementsproeven op zaterdagmiddag en zondag zijn gratis toegankelijk. Voor de proeven op zaterdagavond geldt een entreebedrag van € 5,- per proef per persoon. Naast het aanschaffen van een toegangskaart voor een enkele proef is het ook mogelijk om voor € 10,- een passepartout aan te schaffen, welke toegang verschaft tot alle klassementsproeven.
Algemene gegevens Rally
- 7/8 juni 2008
- start, finish, Speelhuisplein, Helmond
- 550 km, met 22 klassementsproeven (KP’s) over 192 km (waarvan 87% verhard)
- Toegang avondproeven kosten 5 euro of 10 euro voor een passepartout
- internetsite van de rally: www.paradigit-elerally.nl

Tijdschema

Zaterdag 7 Juni 2008
Start Speelhuisplein 12:00 uur
Finish Speelhuisplein Helmond, zondagochtend 01:00 uur
Zondag 8 Juni 2007
Start Speelhuisplein 09:30 uur
Finish Speelhuisplein Helmond, 15:30 uur
 

MenMRally Partners