Edwin en Pieter maken een doorstart in Hellendoorn

Nog met Amsterdam Rallysprint in de benen, tooien Edwin en Pieter aanstaande weekeinde naar Hellendoorn voor de 27ste editie van de Hellendoorn Rally. Met nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen moeten Edwin en Pieter alles op alles zetten om in de top vijf van het kampioenschap te eindigen. Met twee schrapresultaten, is er weinig ruimte meer voor foutjes.

Het groep N kampioenschap van Nederland wordt aangevoerd door Jasper van den Heuvel (Mitsubishi Evo) gevolgd door Johan Faes (Mitsubishi Evo) met op de derde plek Martin van Iersel (Mitsubishi Evo). Edwin staat op een zevende plek met 116 punten, 12 achter de nummer zes Martin van den Brink. Al met al dus geen onmogelijk taak om een paar plaatsen op te schuiven. In het ERC staat Edwin op een vierde plaats, daar kan Edwin zelfs de top drie inkomen.Edwin zal aantreden met de inmiddels bekende Subaru Impreza N14. De auto is onlangs nog uitgebreid getest op het circuit van Lelystad, om een aantal puntjes op de i te zetten. Equipe en auto zijn klaar om de handschoen op te pakken in Hellendoorn.

De rally in Hellendoorn zal bezet worden door een ijzersterk deelnemersveld. Met negen World Rally Cars en een groot aantal groep N toppers aan de start in een deelnemersveld van 115 equipes, kunnen de tienduizenden toeschouwers aan de kant zich opmaken voor een spannende wedstrijd.

Om vrijdagavond half acht gaat de eerste auto over het startpodium bij de Manege t Oale Spoor in Hellendoorn, op weg naar de eerste zes proeven van de wedstrijd. De eerste etappe telt ruim 55 kilometer, de tweede op zaterdag telt over meer dan 130 kilometer klassementskilometers verdeeld over 14 proeven. Twee opvallende proeven willen wij graag belichten. De eerste is de proef ronde Lichtenberg, bij Rijssen. Deze proef was in het verleden vaak de scherprechter in de Hellendoorn rally. Nu is hij terug waar 70% van de 12 kilometer voert over berijdbare gravelwegen.De tweede is de bekende proef op de Luttenbergring. Normaliter aan de start van de wedstrijd, maar dit jaar zal de wedstrijd daar worden beslist. Vervolgens worden de winnaars om kwart voor acht op zaterdagavond in Manege t Oale Spoor gehuldigd.

Edwin vertelt: De Hellendoorn Rally is n van de mooiste rallys van Nederland. Met zijn diversiteit aan proeven iets om naar uit te kijken. In de avond rijden heeft altijd iets speciaals en maakt het voor het publiek ook extra aantrekkelijk.

Edwin, Pieter en het MenMRally team zien u graag tegemoet in Hellendoorn.

Zesde ronde Rallyclinic Dutch Open 2008: Schutte Informatisering Hellendoorn Rally

Algemene gegevens
- 19 en 20 september 2008
- start en finish in Hellendoorn (Manege t Oale Spoor, Pastoor Rientjesstraat 77)
- centraal servicepark in Rijssen (Ten Brinke Transport, Morsweg 24)
- 444 km, met 20 klassementsproeven (KPs) over 188 km (80% verhard)
- publieksinformatiepakketten, kosten 15 euro, te koop bij start en finish, servicepark en diverse plaatsen in de regio (zie internetsite www.hellendoornrally.eu)
- toegang servicepark (vanaf vrijdag 19 september 16.00 uur): 5 euro per persoon, toegang klassementsproeven: gratis, behalve proef Luttenberg.
- internetsite van de rally: www.hellendoornrally.eu
- internetsite voor nieuws over het Rallyclinic Dutch Open: www.knafrallysport.nlTijdschema
Vrijdag 19 september 2008 1e etappe
19.30 uur Start (podium, Manege t Oale Spoor, Hellendoorn)
2 maal 3 klassementsproeven (Hellendoorn, Den Ham en Daarle)
23.30 uur finish 1e etappe (podium, Manege t Oale Spoor, Hellendoorn)

Zaterdag 20 september 2008 2e etappe
09.01 uur herstart (podium, Manege t Oale Spoor, Hellendoorn)
2 maal 3 klassementsproeven (Ligtenberg, Beuseberg, Ypelo)
2 maal 4 klassementsproeven (Notter, Den Ham, Luttenberg 1 en 2)
19.45 uur Finish (podium, Manege t Oale Spoor, Hellendoorn)
 

MenMRally Partners