Mooi resultaat in de Sezoensrally
Edwin en Jacco rijden tevreden de Sezoensrally uit

In het weekeinde van 17 mei is de derde wedstrijd verreden van het ERC, de Sezoensrally. Dit rondom het Belgische plaatsje Bocholt. Deze plaats, waar het lekkere Sezoens bier vandaan komt, stond dit weekeinde in het teken van de rallysport. Veel Nederlandse equipes hadden de moeite genomen om af te reizen naar deze wedstrijd, die bekend staat om zijn mix van verharde en onverharde wegen. Volgens de organisatie is het 70% verhard en 30% onverhard. Reden te meer dus voor Edwin en Pieter om het rustig aan te doen. In dit weekend werd het uiteindelijk “Edwin en Jacco” omdat Pieter onverhoopt verhinderd was om deel te nemen. Gelukkig vond Edwin een navigator in de ervaren Jacco de Kluijvert.Het credo van de dag was uitrijden en de schade beperkt houden. Dit omdat het parcours niet te vergelijken is met de proeven in Nederland. Aangezien de regen ook nog eens met bakken naar beneden kwam was het spek- en spekglad. Er viel dus niets te winnen, alleen maar te verliezen. Dat er rustig gereden werd was ook te zien in de tijden.
Op de eerste proef klokte Edwin een 46ste tijd. Maar al snel werd het vertrouwen in de auto groter en werd er gekommen op de klassementsladder. De Nederlanders Johan Faes en Dirk Garvelink (beide met Mitsubishi Evo9) reden constant in de buurt van Edwin. Edwin vertelt:” We wilde geen schade rijden hier in Bocholt, maar je moet ook niet te langzaam gaan over de proeven. Ik merk dat het bochtengedrag steeds beter word, maar qua vermogen lopen de Mitubishi’s nog harder. Ik mis onderin het vermogen om snel weg te komen. Iets wat de concurrentie beter afgaat. We hebben dus nog wat te doen aan de auto.”

De wedstrijd in de groep N werd beslist in het voordeel van de Belg Kristof van het Tricht, die een geweldige eindsprint had genomen, met daarachter op 2 sconden Johan Faes. Derde in de stand is geworden Stephane Lhonnay. Edwin en Jacco pakte een mooie tiende plek in de groep N en een 19 plaats algemeen. Dat betekent dat Edwin in het ERC klassement 7e wordt en de 4e plek inneemt in de tussenstand van de groep N.
De volgende wedstrijd van Edwin en Pieter is de ELE Rally, die verreden wordt in en rondom Helmond in het weekeinde van 7/8 juni.Algemene gegevens rally:
- 17 mei 2008
- start en finish in Bocholt
- lengte van de rally:256 km met 12 klassementsproeven (KP’s) over 148,45 km
- 13 deelnemers aan de start, 9 aan de finish

Uitslag ERC
1. Erik Wevers-Jalmar van Weeren (NL, Ford Focus WRC, A8) 1h23’43”0
2. Harry Kleinjan-Annemiek Hulzebos (NL, Skoda Fabia WRC, A8) +3’24”4
3. Mihali Hodula-Mark Varhidi (HU-Mitsubishi Lancer Evo6, A8) +8’27”1
4. Michael Pedersen-Mie Petersen (DK, Mitsubishi Lancer Evo9 N4) +9’00”8
5. John Temmink-Henk-Jan Elbert (NL, Skoda Fabia WRC, A8) +11’22”5
6. Janina Depping-Sabrina Breier (D, Mitsubishi Lancer Evo7, N4) +12’28”1
7. Edwin Schilt-Jacco De Kluyver (NL, Subaru Impreza WRX STi, N4) +13’24”3
8. Jan de Winkel-Radboud van Hoek (NL, Renault Clio R3, A7) +14’07”6
9. Hans-Ole Funch-Thomas Funch (DK, Opel Kadett GT/E, D3) +26’19”5
Standen Euro Rally Challenge

Group N/S2000
1. Michael Pedersen-Mie Petersen (DK) 20
2. Dennis Kuipers-Kees Hagman ( (NL) 18
3. Janina Depping-Sabrina Breier (D) 16
4. Edwin Schilt-Peter Verschuur (NL) 11
5. Gerard Sharkey-John F. O’Mahony (IE) 6Volgende wedstrijd Rallyclinic Dutch Open 2008
7-8 juni 2008, Paradigit ELE Rally (Helmond)

Volgende wedstrijd ERC 2008
19-20 September Hellendoorn Rally - Nijverdal (NL)

Voor meer foto's, zie ook de gallery.

MenMRally Partners