Dubbele dienst in Almere.

Het MenM Rallyteam heeft een druk weekend in Almere voor de boeg

Aanstaand weekend wordt in en rond de jongste stad van Nederland de rally(sprint) van Almere verreden. Het wordt een druk weekeinde voor het MenM Rally team. Naast de deelname van Mark en Michel aan de rally, zal Mark samen met Rex Wijngaard de sprint rijden. De rallysprint van Almere leent zich heel goed voor promotionele activiteiten.
De sprint wordt zaterdag 5 april verreden en de rally staat voor zondag 6 april op het programma. De LG Almere Rally is de tweede wedstrijd van dit jaar die meetelt voor het RDO rallykampioenschap.



Net als in Emmeloord zullen diverse concurrerende teams met WRC’s aan de start verschijnen die Mark en Michel het leven zuur willen maken. Denk hierbij aan Erik Wevers (Ford Focus WRC) en Rene Kuipers (Ford Focus WRC). Ondanks dat Mark en Michel de afgelopen twee jaar de winst hebben gepakt is het niet vanzelfsprekend dat een derde overwinning hun zonder slag of stoot in de schoot zal vallen. Mark vertelt:”Ondanks dat we alles goed voor elkaar hebben, is de tegenstand nu groot. De Fords uit de stal van Wevers zijn competente auto’s. Dat waren ze in het WK en dat zijn ze ook in Nederland. Daarnaast weten de bestuurders ervan hoe ze snelle tijden moeten neerzetten. Het is dan ook zeker geen kat in het bakkie. Maar eerst rijden we de sprint samen met Rex. Daarna zien we wel verder.”

Aan het wedstrijdschema van de LG Almere Rallysprint en -Rally hebben de organisatoren niet veel veranderd. Ook dit jaar kan het publiek weer genieten van bijvoorbeeld de spectaculaire klassementsproef op recreatieterrein Almere Zand, waar toeschouwers vanaf de Gooimeerdijk vrijwel het hele parcours kunnen overzien. Deze proef staat op zondag twee maal op het programma, om 10.22 uur en om 13.26 uur. Ook altijd leuk is het om even een kijkje te nemen op de centrale service, vlak bij Station Almere-Centraal, op het Festivalplein en het naastgelegen Odeonveld.

Start en finish zijn voor het eerst op de Esplanade voor de nieuwe Schouwburg. De start is eerder dan in voorgaande jaren, zondagochtend rolt Mark al om 8.30 uur zijn Subaru over het podium. Bijgevolg is ook de finish eerder op de dag; nog voor vijf uur wordt de winnaar van de tweede ronde van het Rallyclinic Dutch Open gehuldigd. Kijken bij het autosportevenement is gratis op de beide dagen. Om de wedstrijd optimaal te kunnen volgen is het wel verstandig om een informatiepakket aan te schaffen met alle tijden en plattegronden van de proeven. Dat kan voor slechts 8 euro op diverse plaatsen in Almere. De sprint als de rally zullen in hetzelfde gebied verreden worden



Algemene gegevens rallysprint en rally:
Zaterdag 5 april:

- 153 km, met 6 klassementsproeven (KP’s) over 62 km (20% onverhard)
- Start Esplanade 12.00 uur voor de schouwburg in het centrum van Almere
- Finish Esplanade ca. 17.30 uur
Na de finish van de rallysprint
- Almere DEZE WEEK Superspecial
- Plaats: Bedrijvenpark Randstad 21-22
- Finish: ca. 20.00 uur

Zondag 6 april 2008
- 253 km, met 14 klassementsproeven (KP’s) over 131 km (10% onverhard)
08.30 uur Start (podium, Esplanade, Almere)
5 klassementsproeven in Almere
11.02 hergroepering en service (Festivalplein en Odeonveld)
5 klassementsproeven in Almere
14.06 hergroepering en service (Festivalplein en Odeonveld)
4 klassementsproeven in Almere
16.52 uur Finish (podium. Esplanade, Almere)

- publieksinformatiepakketten zijn voor 8 euro bij diverse verkooppunten in de regio
- internetsite van de rally: www.almererally.nl
- internetsite voor nieuws over het Rallyclinic Dutch Open: www.knafrallysport.nl

Eerste 10 van de 49 deelnemers aan de LG Almere Rally
1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud Subaru Impreza WRC (A8)
2. Erik Wevers-Jalmar van Weeren Ford Focus WRC (A8)
3. Jasper van den Heuvel-Martine Kolman Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)
4. René Kuipers-Erwin Mombaerts (NL-B) Ford Focus WRC (A8)
5. Evert Bolderheij-Sander Röling Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)
6. Erik Moree-Martijn Moree Mitsubishi Lancer Evo 8 (N4)
7. John Temmink-Henk Jan Elbert Skoda Fabia WRC (A8)
8. Dennis Kuipers-Kees Hagman Peugeot 207 S2000 (A7)
9. Johan Faes-Arie Lekkerkerker Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)
10. Martin van Iersel-Sylvia Bos Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)

Tussenstand Rallyclinic Dutch Open 2008
1. Mark van Eldik 100 punten; 2. Peter van Merksteijn jr. 98; 3. Harry Kleinjan 96; 4. Erik Wevers 94; 5. Réne Kuipers 92; 6. Jasper van den Heuvel 90; 7. Evert Bolderheij 88; 8. Dennis Kuipers 86; 9. Marcel Piepers 82; 10. Jan de Winkel 80


 

MenMRally Partners