Succesvolle lancering MenMRally Mitsubishi WRC in Amsterdam

De eerste zondag van September staat traditioneel het jaarlijkse rallyfeest van Amsterdam op de agenda. Het thuisevenement van het MenMRally team telt niet mee voor het Nederlands Rallykampioenschap, zodat het een uitgelezen gelegenheid is om vrienden en bekenden te ontmoeten. Vanwege de ongedwongen sfeer is het ook een mooi evenement om wat nieuws te proberen. De introductie van de witte 'tribal' Mitsubishi in 2005 en de rode Subaru Impreza S12b van vorig jaar werden dit jaar ruim overtroffen door de prachtige Mitsubishi Lancer WRC.Het enthousiasme van het publiek was niet van de lucht bij het zien van een van de mooiste en meest bijzondere rallyauto's uit het recente verleden. Mark legt uit waarom hij voor de Mitsubishi gekozen heeft: "We waren op zoek naar een uitdagend en betaalbaarder alternatief voor onze Subaru WRC´s. Pas vlak voor het evenement hebben we besloten om deze auto naar Nederland te halen. We hebben nauwelijks kunnen testen, maar dat hoort bij een evenement als dit."

Dat er ook hard gereden moest worden, was al duidelijk bij het zien van het startveld. Met Wevers, Kuipers Jr, Van Loon, Temmink en Huzink aan de start in moderne WRC's, was het deelnemersveld ongekend sterk voor een rallysprint.Vanaf de eerste meters lieten Mark en gelegenheidsnavigator Rex Wijngaard zien dat zij zich snel aanpassen aan de nieuwe auto. Ondanks dat de concurrenten over op papier sneller materieel beschikken, waren Mark en Rex ze allemaal te snel af op de eerste proef.

Op proef 2 laat Mark zich verrassen door een zeer krappe chicane, en slaat de motor af. Pas na een halve minuut kan Mark de achtervolging inzetten. "Het was even zoeken naar de juiste knoppen om de auto te starten. Erg jammer, maar onvermijdelijk gevolg van de korte voorbereidingstijd".


Op de volgende proef gooit een lekke band roet in het eten. Kansloos voor de overwinning, maar vol strijdlust gaat hij er nog even goed voor zitten op de laatste drie proeven. Met nog twee snelste tijden en een tweede tijd voelen Mark en Rex zich morele winnaars van de rallysprint. De echte overwinning gaat naar Erik Wevers, voor Van Loon en Kuipers.

"Het is absoluut een geslaagd weekend", aldus Mark van Eldik na de wedstrijd. "Wij zijn erg enthousiast over de auto. De drie snelste tijden tonen aan dat de auto een aanwinst is voor de Nederlandse proeven. Ook het publiek en de andere teams reageerden erg enthousiast. We gaan absoluut verder met deze auto."Over twee weken staat alweer de volgende wedstrijd op het programma: De Hellendoorn Rally.MenMRally Partners