Opwarmertje in Amsterdam (updated 6 September)

Na een lange zomerstop vertrekt het MenM Rallyteam zondag 6 september richting Amsterdam voor deelname aan de 27ste Amsterdam Rallysprint. Dat niet alleen Mark de rallybenen wil strekken, blijkt wel uit de explosie van equipes die de rally gebruiken om het ritme weer op te pakken.
Waar normaal gestreden wordt om de rangorde van het RDO (Rallyclinic Dutch Open), komen de meeste equipes naar Amsterdam om naast wat ritme te pakken, ook hun relaties de sport van dichtbij mee te laten maken. Gegeven de aangemelde deelnemers, belooft het een mooie dag gaan worden als het weer meewerkt.

Mark zal zoals de afgelopen twee edities weer worden genavigeerd door Rex Wijngaard. Naast plezier maken met Rex en de rest van het team, staat de dag ook in het teken van de voorbereiding op één van Nederlands grootste rallyklassiekers, de Hellendoorn Rally. Deze wordt verreden in het weekeinde van 18 en 19 september 2009.
De grootste tegenstand in Amsterdam wordt verwacht van Eric Wevers, die met zijn Ford Focus WRC zal aantreden. John Temmink staat aan de start met de Subaru WRC S12, Dennis Kuipers met een Subaru Impreza S14 en Gert Huzink met een Skodia Fabia WRC.

Mark heeft de laatste drie edities van de rallysprint op zijn naam geschreven. Een vierde overwinning zou welkom zijn natuurlijk, al is dat niet de top- prioriteit van deze dag. Ook omdat Mark niet met zijn inmiddels bekende Subaru Impreza zal starten.

Update: Mark zal in Amsterdam aan de start staan met een Mitsubishi Lancer WRC05. Dit is de laatste World Rally Car MItsubishi, voordat zij zich terugtrokken uit het WK Rally. De auto heeft in 2005 deelgenomen aan het WK Rally.
MenMRally Partners