Topresultaat voor Edwin Schilt en Pieter Verschuur in Etten Leur

Afgelopen weekeinde werd rondom Etten Leur en Roosendaal de Exotic Green Rally verreden. In een startveld waar de volledige Nederlandse top aanwezig was, maakten Edwin en Pieter zich vrijdagavond op voor 24 wedstrijd proeven met een lengte van meer dan 200 kilometer. Het was dubbel spannend. In de avond starten met een Subaru Impreza WRC S12b...Dat Edwin de S12b onder de knie had was al duidelijk in Furstenau. Maar tussen een test en het echte werk zit een wereld van verschil. Edwin en Pieter besloten dan ook rustig van start te gaan en waar het mogelijk was het tempo op te gaan schroeven. Dat dat voornemen al strandde na de eerste proef was duidelijk aan de tijden die de heren reden. Van de zeven vrijdagavondproeven, waren er 6 gereden met een top vijf notering, achter mannen als teammaat Mark van Eldik (Subaru Impreza S14 WRC), Bernard ten Brinke (Ford Focus WRC), Peter Merksteijn Jr (Ford Focus WRC) en John Temmink (Subaru WRC S12). Er werdt zelfs een 4e tijd ex aequo neergezet met John Temmink. Alleen op de derde proef werd na een spin veel tijd verloren. Desondanks beloofde de avond veel goeds voor de dag erna.

Op de zaterdag gingen de mannen om 11.00 weer van start voor dag 2. De gehele dag was het secondes wisselen met de Brit David Turnbull, Piet van Hoof, Bernard ten Brinke en John Temmink. Helaas waren de toptijden van Edwin niet constant genoeg voor een top drie notering, mede door een schuiver en een verremactie. Dit werd ook niet geholpen door het niet werken van de launch control, waardoor er totaal anderhalve minuut werd verloren op de klassementsproeven.In proef 20 viel het doek voor de Brit David Turnbull, en schoof Edwin een plaatsje op naar nummer 6 algemeen. Op proef 21 vond Peter Merksteijn zijn Waterloo met een afgebroken achterwiel. Hierdoor schoof de equipe Schilt en Verschuur de top 5 algemeen binnen. Dat Edwin inmiddels ontketend was bleek uit de tijden van de laatste drie proeven van de rally. Twee maal de derde algemene tijd en de laatste proef werd mooi afgesloten met een zelfde tijd als teamgenoot Mark van Eldik, die deze wedstrijd won.

De eerstvolgende wedstrijd is de KDAK Rally rondom Odense in Denemarken op 4 en 5 september 2009. U kunt de tussentijdse ontwikkelingen volgen op www.menmrally.nlExotic Green Rally

Algemene gegevens
- 10 en 11 juli 2009, start in Etten-Leur, finish in Achtmaal
- lengte van de rally: 675 kilometer met 24 klassementsproeven (KPs) over 207 kilometer
- bewolkt, vrijdagavond lichte regen, zaterdag grotendeels droog, circa 15 en 20 graden Celsius
- 56 deelnemers aan de start, 39 aan de finish

Uitslag
1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL, Subaru Impreza WRC S14, A8) 1.57.54
2. Bernard ten Brinke-Hans van Goor (NL, Ford Focus WRC 06, A8) + 2.19
3. John Temmink-Henk Jan Elbert (NL, Subaru Impreza WRC S12, A8) + 4.03
4. Piet van Hoof-Niels Leermakers (NL, Mitsubishi Lancer Evo 4, A8) + 4.06
5. Edwin Schilt-Pieter Verschuur (NL, Subaru Impreza WRC S12b, A8) + 5.14
6. Gert Huzink-Aaldert Aaltink (NL, Skoda Fabia WRC, A8) + 6.53
7. Ronald Leemans-Remco van Overdijk (NL, Mitsubishi Lancer Evo 6, A8) + 7.22
8. Arjen de Koning-Hein Verschuuren (NL, Mitsubishi Lancer Evo 7, A8) + 8.00
9. Henk Vossen-Johan Findhammer (NL, Mitsubishi Lancer Evo 9, N4 + 9.24
10. Faron van Lieshout-Willie Kepser (NL, Ford Escort WRC, A8) + 9.45


MenMRally Partners