MenMRally met 2WRC's aan de start in Etten Leur

Aankomend weekend wordt een spannende voor het MenM Rallyteam. In 2007 pakte Mark van Eldik en Michel Groenewoud nog de winst en haalden zij het Nederlands kampioenschap binnen. Nu, zonder de druk van deelname aan het kampioenschap, zouden ze wel eens een gooi kunnen doen naar de dagwinst met de Subaru Impreza S14. Voor Edwin Schilt en Pieter Verschuur wordt het ook een spannend weekeinde. Ze laten hun vertrouwde Subaru Impreza N14 thuis en gaan de strijd aan met de rode Subaru Impreza S12B uit de stallen van het MenMRally team.  
 

Donderdag vooraf aan het evenement zullen Mark en Edwin de autos op punt zetten op het testterrein van Merksteijn. Voor Mark zal voornamelijk het onderstel de nodige aandacht krijgen, voor Edwin zal het vooral wennen zijn aan de auto. Een Subaru Impreza WRC heeft nu eenmaal iets meer in zijn mars dan een standaard groep N.  

Edwin vertelt: De Exotic Green Rally is niet de gemakkelijkste rally om te rijden. Zeker niet met een wagen als de Subaru Impreza S12B. We hebben dan ook geen aspiraties om over top tien of top vijf klasseringen te praten. De concurrentie heeft veel meer wedstrijdkilometers gemaakt in deze koningsklasse van de rallysport. We zullen op de rally zelf bepalen waar we onze grenzen gaan leggen en tegen gaan komen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om met deze topauto aan de start te verschijnen.  

De Exotic Green Rally vormt als vierde ronde van het Rally Clinic Dutch Open een sleutelrol. Net voor de zomerstop bezetten de rijders met zogenaamde groep N-autos de eerste plaatsen, de rijders met dikke ex-fabrieks World Rally Cars moeten het onderspit delven. Dat kan wel eens veranderen op 10 en 11 juli in het zuidwesten van Brabant.  

Mark vertelt: Vorig jaar was het kampioenschap al vroeg in het seizoen niet meer haalbaar voor ons. Nu doen we wederom niet mee voor het kampioenschap maar we willen graag laten zien dat we een equipe zijn en blijven om rekening mee te houden. We zitten nog in een opbouwende fase, maar met de nieuwe setup onder de auto moet het alleen maar beter gaan. Daarnaast zullen we Edwin en Pieter ondersteunen tijdens hun eerste avontuur in een WRC. Het belooft een mooi weekeinde te worden.  

De rijders met World Rally Cars zijn op papier de favorieten voor de winst in Etten-Leur. Met name Peter van Merksteijn junior is gebrand op de zege. Zijn Ford Focus WRC is waarschijnlijk de snelste auto van het veld, maar los van de derde plaats in de Sezoensrally (daar was hij de snelste deelnemer aan het Rallyclinic Dutch Open) had de jonge Twent dit jaar nog weinig geluk. Zijn teamgenoot Bernard ten Brinke, met een iets oudere versie van de Focus onderweg, doet het voor een nieuwkomer opvallend goed. Hij heeft weliswaar de nodige ervaring op de internationale racecircuits, de rijder uit het oosten des lands past zich opvallend snel aan rallyomstandigheden aan. In de ELE Rally kwam hij slechts zeven seconden tekort voor de overwinning. Ook John Temmink (Subaru Impreza WRC) en Gert Huzink (Skoda Fabia WRC) moeten tot de kanshebbers op eremetaal gerekend worden. Van hen wordt de grootste tegenstand voor de mannen van het Montfoortse team verwacht.  

ALGEMENE GEGEVENS
- vrijdag 10 en zaterdag 11 juli 2009
- start Raadhuisplein Etten-Leur, finish VIP-locatie Heiningstraat Achtmaal
- centraal serviceterrein in Roosendaal
- 675 km, met 24 klassementsproeven (KPs) over 212 km (97% verhard)
- diverse losse kaarten (8 euro) en passe-partouts (tot 30 euro) verkrijgbaar bij klassementsproeven, service en infostand Raadhuisplein Etten-Leur; rallykrant (5 euro) op diverse plaatsen te koop
- rallyradio: Suc6FM (105,4 / 105,5 / 106,1 FM)
- internetsite van de rally: www.exoticgreenrally.nl
- internetsite voor nieuws over het MenM Team: www.menmrally.nl  

Tijdschema
Vrijdag 10 juli 2009
19.30 uur Start (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)
7 KPs (4 verschillende), waaronder, om 22:23 uur, publieksproef Dutch GT4 in centrum van Etten-Leur
00.08 uur Finish 1e etappe (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)  

Zaterdag 11 juli 2009
11.00 uur Start 2e etappe (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)
17 KPs (9 verschillende)
01.30 uur Finish (podium VIP-locatie Heiningstraat Achtmaal )

MenMRally Partners