MenM Rallyteam op onverhard avontuur in Duitsland

Aanstaand weekend wordt in en rondom Weiswasser de ADMV Lausitz Rallye verreden. Deze voor het Duits kampioenschap meetellende wedstrijd bestaat voor 95% uit gravel. Een uitgelezen kans dus voor Mark en Michel om de Mitsubishi Lancer WRC05 in onverharde omstandigheden te uit te proberen.De mannen hadden weinig tijd om bij te komen van hun klinkende overwinning afgelopen weekeinde in Barneveld. Woensdag na de Nederland Rally vertrok de karavaan alweer naar het in voormalig Oost-Duitsland gelegen Lausitz.

Vorig jaar telde de rally nog mee voor de Euro Rally Challenge en werdt hij gewonnen door Dennis Kuipers. Dit weekend rijden er naast Mark en Michel, die met startnummer 52 starten, vader en zoon Kuijpers ook enkele knallers uit het Oostblok mee. De Pool Leszek Kuzai start met een Fabia WRC en de Hongaar Korda start met een Subaru S9.

Allen zullen naast elkaar ook de elementen moeten trotseren. De bruinkoolmijnen staan bekend als slopend voor zowel het materieel als de rijders.
De rally, bestaande uit negen uitdagende proeven, wordt voorafgegaan door de shakedown aanstaande donderdag. Hier wordt de auto op de laatste puntjes afgesteld, waarna de eerste deelnemer vrijdag om 16.15 over het startpodium zal gaan. De finish is zaterdag omstreeks 18.35.


Algemene gegevens Rally
Totale lengte van de wedstrijd 398,66 km
Aantal klassementsproeven 9
Totaal stagekilometers 150,34 km
95% gravel / 5% verhard

Donderdag 15 oktober
Shakedown 16.00-19.00 uur

Vrijdag 16 oktober
Start eerste deelnemer 16.15 uur startpodium Boxberg
Finish eerste deelnemer 21.04 uur wachtpark Weisswasser

Zaterdag 17 oktober
Start eerste deelnemer 07.00 uur wachtpark Weisswasser
Finish eerste deelnemer 18.35 uur finishpodium Weisswasser

 

MenMRally Partners