Mark en Michel moeten aan de bak in het Brabantse land

Aankomend weekeinde gaat de vierde ronde van het rallyclinic dutch open van start in en rondom het Brabantse Helmond. In de 44ste editie van de Paradigit ELE rally komen alle toppers van Nederland aan de start. Mark, die vorig jaar nog overtuigend de eerste serie wedstrijden wist te winnen, moet deze eer dit jaar delen met respectievelijk Erik Wevers (Almere Rally) en Dirk Boers (Hulst). Dit zorgt voor een gezonde spanning op Mark, Michel en de rest van het team. Hoe het zal vergaan weten we zondagmiddag.



De wedstrijd zal worden verreden over 2 etappes. De eerste auto start zaterdagmiddag 7 juni omstreeks het middaguur en duurt tot na middernacht.

De karakteriserende zaterdagavond krijgt er voor de 44e editie van de Paradigit-ELE Rally een geheel nieuwe klassementsproef bij. Nadat de deelnemers in de avond deze klassementsproef al tweemaal aandoen, zal de apotheose van de eerste etappe in de late avonduurtjes plaatsvinden in de Gemeente Eersel. Hier staat de derde doortocht over de compleet nieuwe klassementsproef Wintelre als laatste landelijke proef van de eerste etappe op het programma.

Met KP Wintelre heeft de Paradigit-ELE Rally er een proef van formaat bij. De ruim acht kilometer lange proef leidt de rallyequipes over technische verharde wegen, afgewisseld met listige stukken onverhard. Een ding staat dan ook nu al buiten kijf: Het belooft wederom een memorabele zaterdagavond te worden!



Als ook de weergoden nog een duit in het zakje doen, met de bijna traditionele onweersbuien op zaterdagavond, wordt het er bepaald niet gemakkelijker op. Mark, met helaas al twee schrapresultaten op zak, moet alles op alles zetten om mee te blijven doen voor de landstitel. Mark vertelt:”De afgelopen twee rally’s werden gedomineerd door domme pechgevalletjes, iets waar we lering uit getrokken hebben. We hebben ons huiswerk nog beter gedaan. Desondanks dat blijft het een mechanische sport waarin alles mogelijk is. We moeten nu presteren, anders is het gedaan met het kampioenschap."

De klassementsproeven op zaterdagmiddag en zondag zijn gratis toegankelijk. Voor de proeven op zaterdagavond geldt een entreebedrag van € 5,- per proef per persoon. Naast het aanschaffen van een toegangskaart voor een enkele proef is het ook mogelijk om voor € 10,- een passepartout aan te schaffen, die toegang verschaft tot alle klassementsproeven.



Algemene gegevens Rally
- 7/8 juni 2008
- start, finish, Speelhuisplein, Helmond
- 550 km, met 22 klassementsproeven (KP’s) over 192 km (waarvan 87% verhard)
- Toegang avondproeven kosten 5 euro per stuk, of 10 euro voor een passepartout
- internetsite van de rally: www.paradigit-elerally.nl

Tijdschema

Zaterdag 7 Juni 2008
Start Speelhuisplein 12:00 uur
Finish Speelhuisplein Helmond, zondagochtend 01:00 uur
Zondag 8 Juni 2007
Start Speelhuisplein 09:30 uur
Finish Speelhuisplein Helmond, 15:30 uur
 

MenMRally Partners