Top 10 notering voor Edwin Schilt in Hellendoorn

Op de zevende plaats algemeen reed Edwin Schilt in zijn Subaru Impreza WRC S14 over de finish afgelopen weekeinde in Hellendoorn. Tijdens de belangrijkste rallyafspraak van het jaar, verreden op 18 en 19 september, liet Edwin zien dat hij mee kan met de top van Nederland.

"Onwennig", dat was het stopwoordje dit weekeinde. Na een succesvolle test met een Subaru WRC S12B in de Exotic Green Rally, kreeg Edwin de WRC smaak te pakken. Met de nieuwe aanwinst, een evolutie op de auto waar Edwin in West Brabant snel mee was, werd afgelopen weekend aangetreden in Hellendoorn."Dat dit een ander soort auto was, was al gebleken op een eerder gereden test, maar nu kwam het ware karakter van de auto naar boven." Edwin:"het is een totaal andere auto dan de S12B. Met die auto had ik sneller het goede gevoel, deze laat zich wat minder gemakkelijk temmen. Naar gelang de wedstrijd vorderde ging het steeds beter, maar minder snel dan met de S12B. Ik denk dat we nog wat testkilometers nodig hebben om onszelf met de auto op punt te zetten."

Ondanks dat Edwin wat onwennig in de auto zat, werd de eerste proef op een zesde tijd algemeen gefinished. De vrijdagavond werd afgesloten met een 9 plek algemeen. De zaterdag werd gestart met een tiende plek naast John Temmink (Subaru WRC S12), de proef erna was Edwin alweer ex aequo op een tweede plek met Dennis Kuipers die met een identieke auto rijdt. Op proef 8 rijd Edwin de 35ste tijd. Wat al aangeeft dat er nog geen constante inzit.Edwin: "Waar we voornamelijk tegenaan liepen was het remmen op het verharde. Dat had veel gewenning nodig van mijn kant. Ik remde of te vroeg of te laat en daardoor lopen de tijden uiteen. Zoals gezegd zal ik meer meters moeten maken om dit te verbeteren. Ondanks de onwennigheid in de auto kan dit weekeinde als geslaagd worden beschouwd."

Met een zevende plaats over de streep gaan in zon grote wedstrijd is een goede prestatie. De auto is heel gebleven en het MenM Rallyteam heeft niets aan het toeval overgelaten. Wij kijken dan ook uit naar ons volgende optreden in de Nederland Rally welke zal worden verreden in Barneveld en omstreken. Deze wedstrijd wordt gehouden op 10 oktober 2009.Algemene gegevens
- 18 en 19 september 2009, start en finish in Hellendoorn
- lengte van de rally: 425 kilometer met 16 klassementsproeven (KPs) over 165 kilometer, daadwerkelijk verreden 15 KPs over 153 kilometer
- droog en zonnig, vrijdag circa 20 graden Celsius, zaterdag circa 25 graden Celsius
- 109 deelnemers aan de start, 70 aan de finish

Uitslag
1. Erik Wevers-Jalmar van Weeren (NL, Ford Focus WRC, A8) 1.26.30
2. Dennis Kuipers-Kees Hagman (NL, Subaru Impreza WRC, A8) + 1.45
3. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL, Mitsubishi Lancer WRC, A8) + 2.00
4. Bernard ten Brinke-Hans van Goor (NL, Ford Focus WRC, A8) + 2.13
5. Gert Huzink-Aaldert Aaltink (NL, Skoda Fabia WRC, A8) + 3.04
6. Piet van Hoof-Niels Leermakers (NL, Mitsubishi Lancer Evo 4, A8) + 4.21
7. Edwin Schilt-Peter Verschuur (NL, Subaru Impreza WRC, A8) + 4.26
8. Ren Kuipers-Gijs Boom (NL, Subaru Impreza WRC, A8) + 4.36
9. John Temmink-Henkjan Elbert (NL, Subaru Impreza WRC, A8) + 5.21
10.Peter Bijvelds-Ria Bijvelds (NL, Mitsubishi Lancer Evo 8, N4) + 5.24Volgende wedstrijd
10 oktober 2009, Veenhuizen Groep Nederland Rally (Barneveld).

MenMRally Partners