Edwin in Hellendoorn op jacht met de Subaru WRC S14

Na het succesvolle uitstapje met de Subaru Impreza WRC S12B tijdens de Exotic Green Rally, had Edwin de WRC smaak te pakken. Als snel was de beslissing genomen om een tweede Subaru WRC S14 neer te zetten naast die van teamgenoot Mark van Eldik. De auto is in de afgelopen weken klaar gemaakt voor de grootste rallyafspraak van het jaar: de Hellendoorn Rally (voorheen bekend onder de roemruchte naam "Golden Tulip rally")

In de aanloop naar de wedstrijd is er veel gedaan om de auto op punt te krijgen. Afgelopen week is er in België getest om de laatste puntjes op de i te zetten. Dit was voor Edwin de eerste kennismaking met de auto. De eerste meters werden samen met teammaat Mark gereden voor wat tips en tricks. Na wat aanpassingen werd de test doorgezet met Chiel Bos, de oud rallyrijder’ die het team bijstaat met het vinden van de juiste afstelling vinden van auto.



Edwin vertelt:’ deze auto is anders dan de S12 waar ik mee gereden heb in de Exotic Green. Die lag mij initieel wat beter dan deze. Ik zal dan ook wat meters moeten maken om de auto meer eigen te maken. Dat betekent dat we voorzichtig van start zullen gaan in Hellendoorn.’

De Hellendoorn rally is dé rallyafspraak van Nederland. Vele toppers uit binnen- en buitenland reizen af naar Hellendoorn en omstreken om de strijd met elkaar aan te gaan. Ook alle rallyfans van Nederland, België en Duitsland zullen in Hellendoorn aanwezig zijn. De wedstrijd telt mee voor het Nederlands rally kampioenschap en de Euro Rally Challenge.



Onder de 115 deelnemende equipes starten onder andere Erik Wevers (Ford Focus WRC), Gert Huzink (Skoda Fabia WRC), John Temmink (Subaru WRC S12), Dennis en Rene Kuipers (Subaru's WRC S14), Bernard ten Brinke (Ford Focus WRC), Peter van Merksteijn junior (Ford Focus WRC). Een startveld van formaat dus.

De equipes starten vrijdagavond voor de eerste etappe. Hierin is de beruchte Luttenbergring opgenomen die voor deze gelegenheid deels verlicht zal worden. De vrijdagavond is vaak de scherprechter voor vele equipes, dus is een behoudende start cruciaal. De eerste etappe start om 19:31 en eindigt omstreeks 22:28

De tweede etappe gaat zaterdagochtend om 9.01 van start en bevat de resterende 12 proeven. De mix van verharde en onverharde wegen maakt de tweede etappe een spannende aangelegenheid voor de rijders, maar zeker ook voor de servicecrews. De monteurs zullen hun handen vol hebben om de auto’s in de wedstrijd te houden. Maar dat is de mannen van het MenMRally team wel toevertrouwd!



Startnummers
14 Edwin Schilt / Pieter Verschuur Subaru Impreza WRC S14

Algemene gegevens Schutte Informatisering Hellendoorn Rally
- start en finish in Hellendoorn (Manege ’t Oale Spoor, Pastoor Rientjesstraat 77)
- centraal servicepark in Rijssen (Ten Brinke Transport, Morsweg 24)
- 425 km, met 16 klassementsproeven (KP’s) over 164 km (25% onverhard)
- publieksinformatiepakketten (15 euro) te koop bij start en finish, servicepark en diverse plaatsen in de regio
- rallyradio: Delta FM (FM 105,3) en Reggestreek Radio (FM 106,4)
- televisie: Rally Report (RTL 7, zondag 20 september, 16.45-17.15 uur)
- internetsite van de rally: www.hellendoornrally.eu

Tijdschema
Vrijdag 18 september 2009
19.30 uur Start
  2 maal 2 KP’s, waaronder publieksproef Luttenbergring, 20.26 en 22.07 uur
22.34 uur Finish 1e etappe

Zaterdag 19 september 2009
09.00 uur Start 2e etappe
  ’s ochtends 2 maal 3 KP’s, ’s middags 2 maal 3 KP’s
18.50 uur Finish


 

MenMRally Partners