MenM Rallyteam met drie autos naar Hellendoorn

Het derde weekend van september staat in het teken van de belangrijkste rallyafspraak van het jaar. Tijdens de Hellendoorn Rally staan alle Nederlandse toppers aan start. Het MenMRally team is vertegenwoordigd met drie WRC's. De Subaru Impreza WRC S14 waar Mark enkele wedstrijden mee heeft gereden zal in Hellendoorn bestuurd worden door oud Nederlands kampioen Bert de Jong, genavigeerd door Ton Hillen. Edwin Schilt zal plaatsnemen in zijn nieuwe Subaru S14, bijgestaan door Pieter Verschuur. Mark start samen met Michel in dezelfde auto waar hij iedereen mee verraste in Amsterdam, de Mitsubishi Lancer WRC05.Voor Bert de Jong is het een tijdje geleden sinds dat hij plaats heeft genomen in een rallyauto. Bert vertelt: "Na een aantal mooie rallyjaren was de vibe weg om te blijven rijden. Dan moet je een beslissing nemen om te stoppen. Nu kriebelt het weer en Ton en ik hebben heel veel zin om van start te gaan. We hebben afgelopen week de auto goed aan de tand gevoeld en het voelde al snel vertrouwd. Het MenMRally Team laat weinig aan toeval over. Dat geeft een vertrouwd gevoel."

De Hellendoorn Rally telt mee voor het Nederlands rally kampioenschap en de Euro Rally Challenge. Onder de 115 deelnemende equipes starten onder andere Erik Wevers (Ford Focus WRC), Gert Huzink (Skoda Fabia WRC), John Temmink (Subaru WRC S12), Dennis en Rene Kuipers (Subaru WRC S14), Bernard ten Brinke (Ford Focus WRC) en Peter van Merksteijn junior (Ford Focus WRC). De drie MenMRally equipes zullen een zware kluif krijgen aan de tegenstanders, maar ook zeker aan elkaar, want allemaal gaan ze voor de snelste tijd.Mark verteld:"De Hellendoorn Rally is zonder al te melancholisch te worden een beladen moment. Zoals de meesten weten was dit de wedstrijd waar we een zware crash hebben gemaakt. Nu, bijna een jaar later willen we laten zien dat we er nog steeds zijn en we de strijd aankunnen met de rest van het veld.

De equipes starten vrijdagavond voor de eerste etappe. Hierin is de beruchte Luttenbergring opgenomen, die voor deze gelegenheid deels verlicht zal zijn. De vrijdagavond is vaak de scherprechter voor vele equipes, dus is een behoudende start cruciaal. De eerste etappe start om 19:31 en eindigt omstreeks 22:28.

De tweede etappe gaat zaterdagochtend om 9.01 van start en bevat de resterende 12 proeven. De mix van verharde en onverharde wegen maakt de tweede etappe een spannende aangelegenheid voor de rijders, maar zeker ook voor de servicecrews. De monteurs zullen hun handen vol hebben om de autos in de wedstrijd te houden. Maar dat is de mannen van het MenMRally team wel toevertrouwd!Startnummers:
5 Mark van Eldik / Michel Groenewoud - Mitsubishi Lancer WRC05
12 Bert de Jong / Ton Hillen - Subaru Impreza WRC S14
14 Edwin Schilt / Pieter Verschuur - Subaru Impreza WRC S14

Algemene gegevens Schutte Informatisering Hellendoorn Rally
- start en finish in Hellendoorn (Manege t Oale Spoor, Pastoor Rientjesstraat 77)
- centraal servicepark in Rijssen (Ten Brinke Transport, Morsweg 24)
- 425 km, met 16 klassementsproeven (KPs) over 164 km (25% onverhard)
- publieksinformatiepakketten (15 euro) te koop bij start en finish, servicepark en diverse plaatsen in de regio
- rallyradio: Delta FM (FM 105,3) en Reggestreek Radio (FM 106,4)
- televisie: Rally Report (RTL 7, zondag 20 september, 16.45-17.15 uur)
- internetsite van de rally: www.hellendoornrally.eu

Tijdschema
Vrijdag 18 september 2009
19.30 uur Start
  2 maal 2 KPs, waaronder publieksproef Luttenbergring, 20.26 en 22.07 uur
22.34 uur Finish 1e etappe

Zaterdag 19 september 2009
09.00 uur Start 2e etappe
  s ochtends 2 maal 3 KPs, s middags 2 maal 3 KPs
18.50 uur Finish

 
 

MenMRally Partners