Re-integreren in de rallywereld

Na het kampioensjaar 2007 was 2008 een pechjaar voor Mark van Eldik en Michel Groenewoud. Overwinningen in Emmeloord en Amsterdam worden afgewisseld met kleine en grote teleurstellingen. Met als dieptepunt het ongeval in Hellendoorn, waarbij Mark en Michel voor het eerst serieus geblesseerd raakten.

Met veel doorzettingsvermogen en steun van familie, vrienden en fans werd het herstel ingezet. Ook de auto was weer snel in orde. Al voor de Tank S rally jeukte het, maar pas kort voor de tweede kampioenschapsrally werd de knoop doorgehakt: Mark en Michel gaan weer rijden.

Waar de lat na de eerste rally in 2002 elk jaar hoger gelegd werd, maakt Mark duidelijk dat het team dit jaar andere ambities heeft: "Laten we eerst eens kijken hoe het gaat. Noem het re-integreren en opnieuw kennis maken met onze passie, de rallysport. We hebben de afgelopen maanden heel veel meegemaakt, dus we willen eerst het plezier in het rijden terug vinden. Tijden zijn voor ons nu even niet belangrijk, we willen rustig onze kilometers maken", aldus Mark van Eldik.Of Mark inderdaad in rust zijn rondjes kan rijden, dat valt nog te bezien. Het team brengt namelijk een opvallende nieuwe auto aan de start: Een Subaru Impreza van het type dat pas in de loop van 2008 zijn debuut maakte in het wereldkampioenschap. Nu al geeft Mark de auto zijn debuut in het Nederlands kampioenschap. Alleen de aanwezigheid van zon recente ex-fabrieksauto is een publiekstrekker van jewelste!


Mark heeft niet de gemakkelijkste rally uitgezocht voor zijn rentree en het debuut van de S14. De Sezoensrally staat bekend als een verraderlijke rally. De rally is berucht om de stukken maaskiezel, onverharde stukken met een gladde toplaag van losse steentjes. Dat Mark het vorig jaar goed naar de zin had op de kiezels en een aantal snelle tijden reed, voordat hij tijd verloor in een greppel is nu even niet relevant.

Dit jaar telt de rally zowel voor de Euro Rally Challenge als voor het Nederlands en het Belgisch kampioenschap. Aan de start staan veel snelle Nederlanders en Belgen. Lokale favoriet is routenier Patrick Snijers. Maar ook de Nederlanders maken kans, aangevoerd door de winnaar van vorig jaar Erik Wevers in de snelle Ford Focus. Ook van Peter van Merksteijn en zijn Ford worden snelle tijden verwacht alsmede van de Subaru's van Ren Kuipers en zijn zoon Dennis.

Genoeg redenen om af te reizen naar Bocholt. Net over de Belgische grens tussen Eindhoven en Weert worden op 23 Mei 12 proeven verreden. Onder enthousiaste aanmoedigingen van onze rallygekke zuiderburen start het compacte evenement om half negen 's ochtends. Ruim twaalf uur later rijden de eerste deelnemers naar het finishpodium in het centrum van het gezellige brouwerijstadje. Hier zijn ook entreebewijzen en alle informatie over de rally te koop.

Ook wij van MenMRally hopen jullie te zien in Bocholt!

Algemene gegevens Rally

- Zaterdag 23 mei 2008
- start, finish, Kerkplein Bocholt Belgie
- 256 km, met 12 klassementsproeven (KPs) over 156 km (69% verhard, 31% onverhard)
- publieksinformatiepakketten, inclusief toegang publieksproeven, kosten 20 euro
- internetsite van de rally: www.sezoensrally.nl

 

MenMRally Partners