MenM Rallyteam op weg voor de tweede ronde ERC

Voor de tweede keer dit seizoen staan de equipes van het MenM Rallyteam aan de start tijdens een wedstrijd voor het ERC 2009. In Bocholt was iedereen aangenaam verrast door het vervroegde herintreden van Mark en Michel. In Thüringen, het groene hart van voormalig Oost-Duitsland, zullen zij wederom aan de start verschijnen met de Subaru Impreza S14 WRC. Naast Mark en Michel zullen ook Edwin Schilt en Pieter Verschuur van start gaan. Edwin zal rijden in de vertrouwde Subaru Impreza N14 voor het klassement in de groep N klasse.



In Bocholt was het voornamelijk aftasten van het gevoel in de auto en het aftasten van de nieuwe auto. Met een zesde plaats algemeen voor Mark en Michel mag gezegd worden dat het aftasten geslaagd was. Ondertussen is in Montfoort de auto ontdaan van alle stenen en stof en staat die picobello klaar om de negen asfalt proeven rondom Pössneck te rijden. Mark verteld: Bocholt is een mooie rally wanneer je van rijden op het onverhard houdt, maar ook een moeilijke rally wanneer je in het stof van je voorganger rijdt. Dat dat problemen kan geven mag duidelijk zijn. De Subaru Impreza S14 in asfalt trim zal zich denk ik meer thuis voelen op het asfalt. Ondanks dat de afstelling nog niet perfect is, hebben we er vertrouwen in dat we weer een stukje verder komen dan in Bocholt.

Met startnummer 5 zal Mark van start gaan achter Dennis Kuipers, die ook met een Subaru Impreza S14 aan de start staat. Het zal een mooie vergelijk worden tussen deze twee toprijders. Edwin Schilt start met startnummer 66. Zijn directe concurrentie zal komen van voornamelijk hier in Nederland onbekende rijders, daar er in zijn klasse alleen maar Duitsers en Slowaken meerijden. Edwin Schilt verteld: Ik kijk erg uit naar deze rally. De bochtige wegen in dit groene gebied halen het meeste uit de stuurmanskunsten. Ondanks dat ik de enige Nederlander ben in de groep N klasse, denk ik dat er een interessante strijd kan losbarsten.



De rally zal van start gaan op de vrijdagavond met een showproef van ruim 10 kilometer. Op zaterdag staan er acht proeven te wachten op de rijders door het mooie landschap van Pössneck. Zaterdag rond een uur of zeven weten we wie er met de champagne mag spuiten.

Algemene gegevens Thüringen Rallye
Datum: 12 en 13 juni 2009
Start en finish: Pössneck, Thüringen, Duitsland
Lengte van de rally: 310 kilometer
Lengte van de kp's: 130 kilometer
Aantal KP's: 9 (5 verschillende)
Website van de organisatie: www.thueringen-rallye.com

 

MenMRally Partners