MenM Rallyteam met twee auto’s in Barneveld

Twee in plaats van drie. Vaste teamrijder Edwin Schilt moet Barneveld aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Door een bedrijfsongeval is een zenuw beschadigd aan zijn hand en op advies van zijn doktor moet hij verstek laten gaan tijdens de Nederland Rally. Wel aan de start staan Mark van Eldik en gastrijder Bert de jong. Mark met zijn Mitsubishi WRC en Bert de Jong met de Subaru S14 waar hij zijn rentree maakte in de Hellendoorn Rally.Edwin vertelt: "Blessures zijn nooit leuk, maar als je daardoor zo’n evenement moet missen is dat dubbel vervelend”, legt een teleurgestelde Edwin uit. “In Hellendoorn zat de snelheid er best goed in, maar waren we nog wat onwennig met de nieuwe Impreza S14 zodat de tijden niet constant waren. We hoopten met de extra kilometers in Barneveld hieraan te werken en dichter bij de top te komen. Dat moet nu wachten tot de volgende rally".

Kort maar krachtig, dat is de Nederland Rally. Het evenement telt niet meer dan negen klassementsproeven, het parcours dat op snelheid moet worden afgelegd is nauwelijks 110 kilometer lang en tussen de start en de finish van de rally zit slechts iets meer dan vijf uur. Toch heeft de historie bewezen dat deze ronde van het nationaal kampioenschap zeker geen gemakkelijke is. De vier verschillende klassementsproeven rond Barneveld en Putten vereisen de nodige stuurmans- en navigatiekunsten. Ze zijn technisch, zitten vol bochten en lastige passages, terwijl het natte herfstweer voor een extra moeilijkheidsgraad kan zorgen.Mark vertelt: "Barneveld is altijd een speciale rally. Met zijn negen proeven de kortste van Nederland, maar zeker niet de minste om te rijden. Verrassingen liggen op vele plekken op de loer, dus je moet volledig gefocused zijn".

Voor de tweede maal sinds lange tijd staat Bert de Jong en Ton Hillen aan de start in de Subaru Impreze WRC. Zij willen hun progressie die ze hebben opgedaan in Hellendoorn voortzetten in Barneveld. Bert legt uit: "Hellendoorn was fantastisch, na zoveel jaar weer mee kunnen draaien was te gek. De samenwerking met Ton liep als vanouds en de mannen van MenM lieten niets aan toeval over. In Barneveld wil ik de wagen nog beter onder de knie krijgen. Ik kijk er naar uit."

De mannen moeten het met name opnemen tegen de andere deelnemers die met potente World Rally Cars aan de start komen. Erik Wevers (winnaar van de Hellendoorn Rally drie weken geleden én van de voorgaande edtitie van de Nederland Rally) en titelkandidaat Bernard ten Brinke vertrouwen daarbij op een Ford Focus. Vader René Kuipers en zoon Dennis komen net als Bert de Jong met een recente Subaru Impreza aan de start en Gert Huzink, vierde in de titelstrijd, waarschijnlijk in zijn vertrouwde Skoda Fabia. Buitenlandse kanshebbers zijn met name de Britten David Turnbull en Kevin Procter, beide met een Subaru Impreza.De start vind plaats op zaterdagmiddag 10 oktober om 11.45 en de eerste auto finisht omstreeks 17.00. De start en finish vinden plaats in het rallyvillage die gesitueerd is op Industrieterrein Harselaar Oost, Barneveld (A1, afslag 16).

Algemene gegevens
- zaterdag 10 oktober 2009
- start en finish: podium Rallyvillage, Hermesweg, industrieterrein Harselaar Oost, Barneveld
- centraal serviceterrein industrieterrein Harselaar Oost, Barneveld
- Lengte van de rally totaal 241 km, met 9 klassementsproeven (KP’s) over 112 km (92% verhard)

Info rally: www.nederlandrally.nl

 

MenMRally Partners