Seizoen 2008 van start in Emmeloord

Met de Tank S Rally op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart begint het Nederlands rallykampioenschap, het Rallyclinic Dutch Open. Om zijn titel met succes te kunnen verdedigen, moet kampioen Mark van Eldik dit seizoen in acht evenementen afrekenen met sterke tegenstanders van wie er een aantal met gloednieuwe bolides aantreedt. De eerste slag wordt geslagen in Emmeloord en de wijde omgeving van de Noordoostpolder.


Met startnummer 2 zullen Mark en Michel aanstaande vrijdag klaar staan voor de start van het rallyseizoen. Mark en Michel zullen hun titel moeten verdedigen tegen een batterij van nieuwe
WRC’s. Minstens de helft van de WRC’s die in Emmeloord aan de start verschijnen, kwam vorig jaar nog in actie tijdens wedstrijden van het wereldkampioenschap. Toen werden ze bestuurd door wereldtoppers als Marcus Grönholm en Petter Solberg.

Directe concurrent voor de overwinning is Erik Wevers (Ford). Outsiders René Kuipers (Subaru), Harry Kleinjan (Skoda), de jonge Peter van Merksteijn (Ford) en John Temmink (Skoda) besturen ieder ook een moderne World Rally Car, net zoals de Britten Graham Coffey en David Turnbull (beiden Subaru). Voor Mark, Michel en de rest van het team gaat het een druk jaar worden.

Naast deelname aan het Nederlands kampioenschap, wordt er ook gestreden in het ERC (Euro Rally Challenge). Een wedstrijd die is opgezet door Erik Wevers en Mark van Eldik. Ook staan er weer drie WK wedstrijden op het programma. De Rally van Duitsland, Rally van
Spanje en de Rally van Wales. Bij elkaar 16 wedstrijden die door heel Europa plaats zullen vinden. Mark van Eldik; “Het is goed om weer te beginnen met een nieuw rallyseizoen. Afgelopen periode is er weer hard aan de auto gewerkt en de organisatie van het team. Daarnaast is het goed dat de concurrentie voor zover het zich laat zien hun huiswerk hebben gedaan en met goed en vergelijkbaar materiaal aan de start komt. 2008 zal een spannende
strijd laten zien tussen de diverse rijders. Dat werkt voor ons en het team weer extra motiverend. Ik zie het seizoen dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Algemene gegevens
- 14 en 15 maart 2008
- start en finish bij Hotel Restaurant ’t Voorhuys op De Deel in het centrum van Emmeloord
- centraal servicepark op De Deel in het centrum van Emmeloord
- 568 km, met 21 klassementsproeven (KP’s) over 152 km (100% verhard)
- publieksinformatiepakketten zijn o.a. te koop bij de Tank S benzinestations in de regio
- internetsite van de rally: www.tanksrally.nl
- internetsite voor nieuws over het Rallyclinic Dutch Open: www.knafrallysport.nl


Tijdschema
Vrijdag 14 maart 2008
20.31 uur Start (podium, De Deel, Emmeloord)
2 maal 2 klassementsproeven (23 km) in Emmeloord e.o.
23.15 uur finish eerste etappe (Emmeloord)
Zaterdag 15 maart 2008
08.52 uur start tweede etappe (podium, De Deel, Emmeloord)
2 maal 3 klassementsproeven (36 km) in de omgeving van Blokzijl
2 maal 3 klassementsproeven (31 km) in de omgeving van Kampen
5 klassementsproeven  (54 km) in Emmeloord e.o.
22.54 uur Finish (podium, De Deel, Emmeloord)

Foto's zijn gemaakt door Walter Geuzebroek tijdens de tests op Niederrhein op 10 maart. Vanwege klachten over geluidsoverlast moest tijdelijk een extra demper gemonteerd worden. Tijdens de Tank S Rally kan iedereen weer genieten van het volle Subaru WRC geluid!
 

MenMRally Partners