Edwin en Pieter aan de start van de Exotic Green Rally 2010

Na zijn goede resultaat in de Sezoensrally, waar Edwin zonder veel voorbereiding naar een zesde plek algemeen reed, komt de equipe voor de tweede keer dit jaar in actie tijdens de Exotic Green Rally. Deze klassieker, die verreden wordt rondom het Brabantse Etten-Leur, staat ook wel bekend als de Hel van Achtmaal. De wedstrijd gaat meestal gepaard met hoge temperaturen waardoor de rijders hard moeten werken om hun concentratie niet te verliezen op de verraderlijke wegen in Etten Leur en omstreken.

De Exotic Green Rally bestaat dit jaar uit 19 uitdagende klassementsproeven in de gemeenten Steenbergen, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. In vergelijking met vorig jaar is de route opnieuw behoorlijk gewijzigd. Om half negen op vrijdagavond 9 juli verlaat de eerste rallyauto het centrum van Etten-Leur voor de openingsetappe. En dat is direct de door velen gevreesde, en door anderen bewonderde, ‘Nacht van Achtmaal’. De banden krijgen nauwelijks de kans op temperatuur te komen met 2 keer drie proeven rond Achtmaal. Daaronder een meer dan 20 kilometer lange monsterproef die de naam ‘De Hel XL’ heeft gekregen. Deze proef is een samenvoeging van de klassementsproeven ‘de Hel’ en ‘Ostaaijen’.

De vrijdagavond beslaat, op wedstrijdkilometers gezien, minder dan de helft van de totale rally. Een van de uitdagingen zaterdag is de start van de proef Etten-Leur Centrum midden in het centrum van Etten-Leur. Vanaf het startpodium gaat het in vliegende vaart naar het industrieterrein Vosdonk voor de rest van de klassementsproef, om weer in het centrum van Etten-Leur te finishen. De klassementsproeven Wouwse Plantage, Steenbergen, Rijsbergen, Klein Zundert en Borchwerf in Roosendaal volgen elkaar zaterdag in hoog tempo op. Waarna de rally om ongeveer 22.30 eindigt op het podium in het centrum van Etten-Leur.

Dat de Exotic Green Rally een klassieker is mag blijken uit de deelnemers die hun verwachting op gaan maken in Etten Leur. Edwin en Pieter zullen het moeten opnemen tegen een geweld aan WRC cars uit Nederland en België. Zowiezo tegen teamgenoten Mark van Eldik en Bert de Jong, waarvan de eerst genoemde in de Subaru WRC S14 zal starten, aangezien de Mitsubischi WRC Step 5 is verhuurd aan de Belgische Melissa Debackere. Daarnaast zullen namen als Erik Wevers (Skoda WRC) en Erik van Loon en Gert Huzink aan de start staan met topmateriaal, alsmede Jeroen Swaanen die voor de gelegenheid beschikking heeft over een Subaru Impreza WRC.


Algemene gegevens
- vrijdag 9 en zaterdag 10 juli 2010
- start Raadhuisplein Etten-Leur, finish VIP-locatie Heiningstraat Achtmaal
- centraal serviceterrein in Roosendaal
- 510 km, met 20 klassementsproeven (KP’s) over 226 km (92% verhard)
- diverse losse kaarten (8 euro) en passe-partouts (tot 30 euro) verkrijgbaar bij klassementsproeven, service en infostand Raadhuisplein Etten-Leur;
rallykrant (5 euro) op diverse plaatsen te koop
- rallyradio: Suc6FM (105,4 / 105,5 / 106,1 FM)
- internetsite van de rally: www.exoticgreenrally.nl

Tijdschema
Vrijdag 9 juli 2010
20.30 uur Start (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)
6 KP’s
01.09 uur Finish 1e etappe (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)
Zaterdag 10 juli 2010
10.08 uur Start 2e etappe (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)
14 KP’s (9 verschillende)
22.30 uur Finish (podium Raadhuisplein, Etten-Leur)

MenMRally Partners