MenMRally kampioenschap 2010
Ondanks sterke wedstrijd uitval voor Bert de Jong en Ton Hillen in de ELE Rally

Afgelopen weekeinde werd rondom Helmond de 46ste editie van de ELE rally verreden. De derde ronde van de Rallyclinic Dutch Open was er eentje van formaat. In een droge stoffige omgeving moesten de equipes met een zicht dat soms niet verder ging dan de motorkap zich een baan zoeken door de mooie Brabantse omgeving.



Bert de Jong en Ton Hillen beginnen steeds meer in het ritme te raken, wat zich ook uit in de tijden. Op de eerste proef van de vrijdag avond pakte Bert meteen de 3e tijd. 1.9 seconden achter de altijd snelle opener en teamgenoot Mark van Eldik. De vijf proeven op de vrijdagavond waren niet de meest spannende. Ze werden voornamelijk gekenmerkt door lange halen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Erik van Loon met zijn Focus WRC, die iets meer topsnelheid heeft, de vrijdagavond afsloot als leider. Mark van Eldik volgt op 10 seconden, gevolgd door Bert op een verdienstelijke derde plek op 29.4 seconden.

Na een korte nachtrust ging het circus op zaterdag om 11.00 weer van start. Bert en Ton openden sterk met een mooie vierde tijd achter de regionale rijder Piet van Hoof in zijn Mitusbishi Lancer Evo 4 en nipt voor Gert Huzink in zijn Impreza WRC S12. In de gehele loop van de dag reed de equipe top tijden, als bevestiging van een groeiende vorm.

Iets wat Bert ook verblijdt: “Voor Ton en mij is het goed om te zien en te voelen dat we weer aansluiting vinden bij de top van Nederland. Kampioenschappen zitten er nog niet in, maar het podium moet toch binnenkort binnen bereik komen.

Tot aan de laatste proef lagen Bert en Ton op een nette vierde plek algemeen achter Piet van Hoof, Erik van Loon en de leider in de wedstrijd Mark van Eldik. Helaas viel op de laatste proef het doek voor de equipe door een kapotte koppeling.

Toch kijkt Bert niet verbitterd terug op de rally: "Ondanks de kapotte koppeling hebben we een goede, regelmatige wedstrijd gereden. Dit hoort helaas ook bij de autosport. Het blijft een mechanische sport, maar het is wel heel jammer..."

De volgende wedstrijd op de kalender is de Exotic Green Rally, in de volksmond de nacht van Achtmaal, welke verreden word rondom Etten Leur en omstreken op 9 - 10 juli 2010.

Paradigit-ELE Rally

Algemene gegevens
- 4 en 5 juni 2010, start en finish in Helmond
- lengte van de rally: 560 kilometer met 18 klassementsproeven (KP’s) over 173 km
- droog en zonnig zomerweer, maximaal 28 graden Celsius
- 74 deelnemers aan de start, 51 aan de finish

Uitslag
1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (Mitsubishi Lancer WRC 05, A8) 1.42.08
2. Erik van Loon-Harmen Scholtalbers (Ford Focus WRC 08, A8) + 0.03,7
3. Piet van Hoof-Niels Leermakers (Mitsubishi Lancer Evo 4, H12) +1.27,4
4. Eric Bolhaar-Gert Kamphuis (Skoda Fabia WRC, A8) + 3.55,7
5. Gert Huzink-Aaldert Aaltink (Subaru Impreza WRC S12, A8) + 4.17,3
6. Timo van der Marel-Annemieke Hulzebos (Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) + 4.46,6
7. Hans Stacey-Harold Mosman (Mitsubishi Lancer Evo 10, N4) + 6.32,8
8. Jeroen Swaanen-Johan van Hout (Mitsubishi Lancer Evo 9, N4) + 7.32,9
9. Hermen Kobus-Johan Schop (Renault Clio R3, A7) + 8.41,5
10. Jan de Winkel-Jan Albert Bosscha (Renault Clio R3, A7) + 8.42,5

Belangrijkste uitvallers
Bert de Jong-Ton Hillen (Mitsubishi Lancer WRC 05, A8) – KP 18
Faron van Lieshout-Willie Kepser (Ford Escort WRC, H16) – na finish (diskwalificatie)

MenMRally Partners