MenMRally evenement   MenMRally kampioenschap 2010
Rally Locatie

MenMRally maakt zich op voor een Helmonds rallyweekend

De ELE Rally, die dit jaar voor de 46ste keer wordt verreden en daarmee de oudste rally is van het land, gaat vrijdagavond 4 juni 2010 weer van start. Deze rally gaat een belangrijke rol spelen voor de rest van het kampioenschap. Wie scoort in deze derde van de zeven ronden van het Rallyclinic Dutch Open, speelt mee in de rest van de titelstrijd, de rijder die zonder punten naar huis gaat, krijgt het erg moeilijk in het vervolg van het kampioenschap.

Mark en Michel zullen samen met teamgenoten Bert de Jong en Ton Hillen aan de start verschijnen van deze klassieker. Met een derde plek in het klassement staan alle kansen open voor Mark en Michel. Mark vertelt: De ELE was voor ons de laatste jaren een beladen wedstrijd. De brand in de S12, het gerommel omtrent het kampioenschap vorig jaar. Ik ga er vanuit dat drie keer scheepsrecht is en we nu tot een bevredigend resultaat gaan komen.

Niet minder dan vijf ex-winnaars komen er aan de start van het evenement, dat net als vorig jaar start en finisht op een toepasselijke locatie: de HighTech Automotive Campus in Helmond. Van dit vijftal zijn Piet van Hoof (winnaar in 2003 en 2009) en Mark van Eldik (in 2007 de sterkste) ook dit jaar kanshebbers op de eindzege. Bert de Jong, die in 1995 winnend over het finishpodium kwam, en Henk Vossen, de beste in 1980, 1982 en 1987, moeten tot de outsiders voor een topklassering gerekend worden. Ex-winnaar nummer vijf is Wim Luijbregts, die in 1990 met de champagne mocht spuiten.

In tegenstelling tot zijn winnende collega’s bestuurt hij geen moderne rallyauto, maar een historische Ford Escort MK1. Winnen zal de Brabander zeker niet, maar met zijn spectaculaire rijstijl maakt hij wel aanspraak op de eretitel ‘publiekslieveling’.

Naast de genoemde  voormalige winnaars maken ook de Brabander Erik van Loon (Ford Focus WRC) en Gert Huzink uit Overijssel (Subaru Impreza WRC) kans op de zege. Het viertal voert ook het nationaal kampioenschap aan, samen met regerend kampioen Bernard ten Brinke die niet in de ELE aan de start komt en de jonge Timo van der Marel, die met zijn Mitsubishi de grootste kanshebber is in de standaardklasse.

Algemene gegevens
- centraal serviceterrein vrijdag en zaterdagmiddag aan Engelseweg in Helmond, zaterdagavond aan de Randweg en Bedrijfsweg in Best
- internetsite van de rally: www.paradigit-elerally.nl
- internetsite van het MenM Rallyteam: www.menmrally.nl

Tijdschema

Vrijdag 4 juni 2010

18.30 uur: Start (podium HighTech Automotive Campus, Steenovenweg, Helmond)
5 KP’s (2 verschillende) in omgeving Helmond
23.52 uur: Finish 1e etappe (podium HighTech Automotive Campus, Steenovenweg, Helmond)
Zaterdag 5 juni 2010
11.00 uur: Start 2e etappe (podium HighTech Automotive Campus, Steenovenweg, Helmond)
13 KP’s (6 verschillende) in omgeving Helmond en Eindhoven
23.55 uur: Finish (podium HighTech Automotive Campus, Steenovenweg, Helmond)

MenMRally Partners