MenMRally kampioenschap 2010
Zonder wedstrijdritme naar 6e plek in Sezoensrally

In het weekeinde van 21-22 mei werd in en rondom Bocholt de Sezoensrally verreden. Edwin had door een blessure aan zijn duim en zakelijke verplichtingen nog niet kunnen rijden in 2010. Zonder de broodnodige kilometers in de benen betrad hij samen met teamgenoot Mark van Eldik het strijdtoneel tussen de Belgische piloten zoals Patrick Snijers, Pieter Tsjoen en Freddy Loix. Voor deze gelegenheid werd de hotseat naast Edwin bemand door Jacco de Kluijver.

Dat er een tijdje niet gereden was werd al snel duidelijk op de eerste paar proeven. Edwin legt uit: "Ik heb te weinig kilometers gemaakt om mee te doen voor de hoge noteringen. Daarbij waren er bij de eerste proeven een paar kleine dingetjes aan de auto niet goed, wat mij ook weer onzeker maakte."

Na de eerste twee proeven, ging het snel opwaarts. Al snel werd de top 10 ingeruild voor top 6 noteringen, aan het einde van de wedstrijd reed Edwin alleen nog maar top 5 noteringen. Gezien de concurrenten die vr Edwin in het klassement streden om de podiumplaatsen is dat geen slecht resultaat.

De voornaamste tegenstander deze dag was de Belgische Melissa Debackere in een Toyota Corolla WRC. Edwin was meerdere malen sneller dan Melissa, maar kon het verlies door de trage start van de wedstrijd niet meer goedmaken. Uiteindelijk eindigde Edwin op een verdienstelijke zesde plaats in het overall klassement.

Sezoensrally 2010
- 22 mei 2010
- start, finish, Kerkplein Bocholt Belgie
- 256 km, met 12 klassementsproeven (KPs) over 149 km (69% verhard, 31% onverhard)

Uitslag

1. Pieter Tsjoen - Eddy Chevailler
2. Mark van Eldik - Robin Buysmans  +38.7
3. Patrick Snijers - Cindy Cokelaere  +55.0
4. Freddy Loix - Frederic Miclotte  +3.00.4
5. Melissa Debackere - Bruno Brissart  +4.43.1
6. Edwin Schilt - Jacco de Kluijver  +5.18.5

MenMRally Partners