MenMRally evenement   MenMRally kampioenschap 2010
Rally Locatie

Edwin Schilt maakt rentree in Bocholt 

Aanstaande zaterdag 22 mei gaat in het Belgische Bocholt de Sezoensrally van start. De wedstrijd telt mee voor het ERC kampioenschap en Belgisch kampioenschap.

Na een afwezigheid van ruim een half jaar zal Edwin Schilt voor het eerst weer aantreden in Bocholt. De hot seat wordt bemand door Jacco de Kluiver. Edwin vertelt: Na een veelbelovende start vorig jaar in de WRC's konden we het verhaal niet afmaken. Door zakelijke beslommeringen en een blessure aan mijn duim was het onmogelijk om goed voorbereid aan de start te komen van de laatste rallies. Nu alles naar wens is hersteld, pakken we de draad weer op waar we vorig jaar gestopt zijn 

Voor het eerst in zijn Belgische campagne van 2010 brengt ook Mark van Eldik zijn Subaru Impreza WRC S14 in stelling. Zoals gebruikelijk in de Belgische wedstrijden wordt hij genavigeerd door codriver Robin Buysmans. 

Slechts tweederde van de wedstrijd wordt verreden over geplaveide - maar lastige wegen. En derde van het parcours bestaat uit de befaamde Maaskiezel, onverharde straten die door de ronde kiezels nog gladder zijn dan normale zandpaden. Op deze stukken is de wedstrijd vaak beslist. De wedstrijd wordt verreden over 256 Kilometer en telt 12 klassementsproeven.

Naast Mark staat de gehele Belgische top aan de start waaronder de leider in de race naar het kampioenschap Pieter Tsjoen en zijn belager Patrick Snijers. Ook van Freddy Loix en Melissa Debackere moet stevige tegenstand worden verwacht. In de strijd om het ERC klassement zal Erik Wevers met zijn vertrouwde Toyota Corolla WRC de voornaamste strijdmakker zijn voor Mark en Edwin.

Zaterdagochtend rond 08.15 zal de eerste auto over het startpodium rijden en de finish is rond 21.00 op het Kerkplein in Bocholt. Hier is de gehele dag actie, want de teams komen na elke 2 proeven om de auto's te servicen. Ook de entreekaarten en plattegronden van de proeven zijn hier te koop.

Bezoekersinformatie:
- Zaterdag 22 mei 2010
- start, finish en service: Kerkplein, Bocholt Belgie
- 256 km, met 12 klassementsproeven (KPs) over 149 km (69% verhard, 31% onverhard)
- Publieksinformatiepakketten, inclusief toegang publieksproeven, kosten 20 euro

Tijdschema
08.15 uur: Start Kerkplein Bocholt
21.06 uur: Podium Kerkplein Bocholt

MenMRally Partners