Jouw eigen foto van Mark in de gallery?

Deze site brengt jou al het nieuws over Mark en Michel. Daarnaast willen we de beste foto's en filmpjes  tonen. Heb jij een mooie foto of film van Mark, Michel of de Impreza WRC, stuur deze dan naar foto@menmrally.nl

Wie weet zie je jouw eigen meesterwerk binnenkort in de Gallery!

Geschiedenis van het MenMRally team  - van “Zeroes” tot “Heroes” - 2002

In deze rubriek behandelen we de geschiedenis van het MenMRally team. Deel 1: De eerste stappen.

De rally geschiedenis van Mark en Michel begint tijdens de rallycursus van Prodrive. We schrijven het jaar 2002. Op de rallycursus staan twee kleine ventjes uit het midden van het land geduldig te wachten om hun kunsten te vertonen. Ze vallen op door de stuurmanskunsten van Mark, de humor en de wijze waarop ze de zaken aanpakten. Met andere woorden: er was een trailer aanwezig waar twee Opel Vectra’s op stonden die tot aan de assen werden afgeragd. Uiteindelijk resulteerde dat in een beker voor de beste cursist.

Waalhaven 2002 is de eerste keer dat we de mannen in een rally in actie zien. Om deel te nemen aan een rallysprint heb je een auto nodig: Dat wordt de Subaru Impreza die in het voorgaande seizoen ingezet werd door Hans Linders. De voorliefde voor Subaru van de Montfoorters deed hen bij rallycrack Hans Stacey belanden, alwaar deze auto werd gevonden.


Hulst 2002: De Subaru’s uit het WRC werden destijds uitgemonsterd in een belettering van 555. Een mooie belettering, dus moest die ook op de M&M Subaru.

Buiten opvallen met de lay out van de auto deden Mark en Michel in Hulst ook zeker van zich spreken op andere fronten. Zeker gezien het materiaal - het was een leuke auto maar zeker geen topper - werden scherpe tijden geklokt en werden voor het eerst wat wenkbrauwen gefronst door de concurrentie.

Spektakel, dat werd het sleutelwoord. Mark reed in zijn beginjaren niet altijd de snelste lijnen, maar leverde wel altijd spektakel. “Dwars moet” was toe nog een motto dat veel werd geroepen. De Montfoorters gehoorzaamden deze rallywet zeer regelmatig ! Vaak ging dat goed, maar soms werd het einde van de rally al voor de finish bereikt.

De rest van 2002 zetten Mark en Michel de stijgende lijn door. Hoewel er af en toe wat dipjes in zaten, bleef de entree van M&M Rally niet onopgemerkt. Hoe ging het verder in 2003?

Met dank aan Martin van Eybergen voor het beschikbaar stellen van foto's en Jacco de Kluijver voor de teksten.

MenMRally Partners

Heb jij aanvullingen op dit artikel, anekdotes of foto's, laat het ons weten op foto@menmrally.nl