Jouw eigen foto van Mark in de gallery?

Deze site brengt jou al het nieuws over Mark en Michel. Daarnaast willen we de beste foto's en filmpjes  tonen. Heb jij een mooie foto of film van Mark, Michel of de Impreza WRC, stuur deze dan naar foto@menmrally.nl

Wie weet zie je jouw eigen meesterwerk binnenkort in de Gallery!

Geschiedenis van het MenMRally team  - van “Zeroes” tot “Heroes”

In deze rubriek behandelen we de geschiedenis van het MenMRally team. Deel 4: Vormbehoud

Na de successen van 2004 wist de Groep N top van Nederland dat ze rekening moesten houden met Mark en Michel in 2005. De MenMRally kalender bestond uit de rallies voor het Nederlands kampioenschap, aangevuld met een enkele sprint en een WK wedstrijd. Het wapen was de reeds vertrouwde Mitsubishi Lancer.



Onder gure omstandigheden ving het seizoen aan in de Noordoostpolder. Na de vrijdagavondproeven begonnen Mark en Michel op een keurige 6e plek overall aan de lange zaterdag. Een dikke tien proeven streden zij met Evert Bolderheij om de winst in de groep N. En passant scoorden zij een snelste tijd overall op 1 van de proeven. Maar na een spin moest de MenMRally equipe genoegen nemen met een verdienstelijke 2e plek in groep N, 4e algemeen.



In Almere namen Mark en Michel zowel deel aan de sprint als ook aan de rally. Op zaterdag gingen zij lang aan de leiding van de sprint, vóór de snellere Groep A Mitsubishi van Frits van Eerd. Toen Mark op de laatste proef last had van een langzamere deelnemer bleef er niet meer over dan de tweede plek. Snelste tijden op meer dan de helft van de proeven waren een schrale troost. Tijdens de rally op zondag was de concurrentie heviger, inclusief een aantal sterke WRC's. Mark en Michel hielden zich goed staande in dit gezelschap en haalden met een 6e plaats belangrijke punten binnen voor het kampioenschap. Belangrijker was dat zij alle andere Groep N auto's achter zich lieten, waardoor ze nu samen met Bolderheij de leiding in de 'showroomklasse' in handen hadden.



Een maand later, in Hulst, lukte het niet om deze koppositie succesvol te verdedigen. Al na 6 kilometer hield de versnellingsbak van de Mitsubishi het voor gezien en moesten Mark en Michel de handdoek in de ring werpen.



Ook in de ELE was het geluk niet aan de zijde van het MenMRally team. Al op de tweede proef gaf het differentieel van de auto problemen en verloren Mark en Michel 5 minuten. Enkele proeven later was het weer raak met het mechaniek en waren alle kansen op een goede klassering verkeken. Zelfs na een reeks snelle tijden zat er niet meer in dan een 20e plek. Na de twee pechgevallen werden de kansen van Mark en Michel op de Nederlandse titel gedecimeerd.



De BHV rally begon met een klein slippertje. Met een serie snelste tijden werd de achterstand in ras tempo weggewerkt. Totdat op proef 13 de auto van de weg gleed en met hoge snelheid een boom raakte. Met veel schade moest de strijd gestaakt worden. In de zomervakantie hadden Mark en Michel tijd om over de toekomst na te denken.



 Lees verder in 2005 deel twee

 


MenMRally Partners