Jouw eigen foto van Mark in de gallery?

Deze site brengt jou al het nieuws over Mark en Michel. Daarnaast willen we de beste foto's en filmpjes  tonen. Heb jij een mooie foto of film van Mark, Michel of de Impreza WRC, stuur deze dan naar foto@menmrally.nl

Wie weet zie je jouw eigen meesterwerk binnenkort in de Gallery!

Geschiedenis van het MenMRally team  - van “Zeroes” tot “Heroes”

In deze rubriek behandelen we de geschiedenis van het MenMRally team. Deel 6: Kampioen!

Toch moet het MenMRally team meteen door, want als voorbereiding op het WK evenement, rijden Mark en Michel in Duitsland de Eifel Rally. Ook over de grens komt de grootste tegenstand van de Nederlanderse equipes van Wevers, Kuipers en Van Merksteijn. Maar ook over de grens is Mark de sterkste. Voor het eerst in lange tijd weet een Nederlandse equipe een buitenlands evenement te winnen.



Een maand later krijgt het team in de WK Rally wel volop tegenstand. Dag 1 leverde na een voorzichtige start een sterke plek 13. Dit betekende dat Mark en Michel op dag 2 als eerste over de proeven mochten. Als ze op proef 1 na een klein slippertje een kwartier kwijtraken om weer op de weg te komen, kan de tweede dag als verloren beschouwd worden. Een aantal snelle tijden op dag drie – inclusief een top 10 op de superspecial – zorgen dat het team toch tevreden op de rally terug kan kijken.



De Rallysprint van Amsterdam luidt het tweede gedeelte van het Nederlandse Rally seizoen in. In dit altijd luchtige evenement wordt Mark bijgestaan door Rex Wijngaard, kopman van hoofdsponsor van het evenement LG. Ook hij zweept Mark op tot grote hoogte –de Amsterdamse bekers mochten aan het eind van de dag mee naar Montfoort.



Ondanks dat de Hellendoorn Rally niet meetelde voor het kampioenschap, stond dit prachtige evenement op de agenda van het MenMRally team. Naast de auto van Mark moesten de monteurs zich in Hellendoorn ook bekommeren om de tweede S12 van ATM Motorsports, waarmee Jan de Winkel aantrad. Dat deze taak aan hen kon worden toevertrouwd, bleek wel toen na 16 proeven Mark bovenaan stond en Jan de Winkel een gedeelde tweede tijd had.



De WK Rally van Spanje begon met ontypisch Spaans weer: Vochtig en mistig. De eerste proeven werden voorzichtig afgewikkeld, maar gedurende de dag werd het tempo opgeschroefd. De eerste dag eindigde op een keurige 16e plaats. De tweede dag verliep minder goed: Op weg naar de tweede proef stopte de auto omdat de accu leeg was. Op dag drie reden Mark en Michel op basis van het Superally reglement nog enkele snelle tijden, maar op de laatste proef op de laatste proef verhindert een goede klassering.



In Barneveld startten Mark en Michel met de gebruikelijke snelste tijden. Na de eerste twee boucles hadden Mark en Michel echter niet genoeg brandstof of terug te rijden naar de service. In de consternatie werd ook nog een inklokfout gemaakt, waardoor Mark en Michel de handdoek in de ring gooiden.



Door ziektes in de dagen voor de Euregio rally lukte het niet om het Nederlandse seizoen met een overwinning af te sluiten. De auto was niet op tijd klaar en ook Mark was niet fit genoeg om in Hengelo aan de start te staan. Jan de Winkel miste op een haar na de overwinning in de tweede S12 van ATM Motorsports.

In Wales was het weer nog slechter dan in 2006. Mist en storm met overvloedige regenval zorgden ervoor dat Mark en Michel moeilijk in hun ritme kwamen. Toen op de laatste proef van dag 1 ook de ruitenwisser de geest gaf verloren Mark en Michel veel tijd. Voorzichtig, maar met veel plezier klommen Mark en Michel de overige twee dagen op in het klassement, maar meer dan plek 34 zat er niet in.



Al met al een zeer succesvol 2007 voor Mark en Michel. 5 jaar nadat zij hun eerste schreden op het rally pad zetten werd de meest prestigieuze Nederlandse rally titel in de wacht gesleept. Net zo indrukwekkend is het feit dat ze dit met een zelf opgezet team doen, dat zelfstandig werkt en ook materieel voor andere rally teams runt. In die 5 jaar is de rallysport in Nederland op een hoog niveau komen te staan. In Nederland wordt gestreden met top materieel en de Nederlandse rallies mogen zich verheugen op een warme belangstelling uit met name Engeland.
 


MenMRally Partners