Dubbele kansen in Tielt

Aanstaand weekeinde zal Mark van Eldik met zijn Belgische navigator Robin Buysmans aantreden tijdens de TAC Rally, die verreden wordt rondom Tielt (België). De compacte wedstrijd start zaterdag 10 april vanuit de Europahal in Tielt. De wedstrijd behelst 4 proeven welke elk 4 maal verreden zullen worden. De proeven hebben een totale lengte van 164 kilometer. Mark en Robin zullen met startnummer 3 over het podium gaan.

De 16 proeven vormen een ware uitdaging. De proeven in Tielt zijn allemaal verhard, maar sommige stukken van de proeven zijn zelfs bij droog weer zeer glad. In combinatie met de diepe grachten - zoals onze zuiderburen de sloten plegen te noemen - maakt het de rally zeer listig.

De wedstrijd telt mee voor het Belgisch kampioenschap en het ERC. Dus kans op dubbele punten voor Mark en het MenM Rallyteam. Tijdens deze rally zullen de piloten het op moeten nemen tegen de gehele Belgische top. Denk hierbij aan Paul Lietaer (Subaru Impreza WRC), Patrick Snijers (Subaru S12 WRC), Pieter Tsjoen (Ford Focus WRC), Bernd Casier (Ford Focus WRC) en thuisrijdster Melissa Debackere (Toyota Corolla WRC).

Uit Nederland komen Gert Huzink met zijn Subaru WRC en Erik Wevers met zijn Toyota Corolla WRC. Het belooft weer een spannende strijd te worden tussen de Nederlanders en de Belgen!


De eerste wagen zal zaterdag om 07.45 over het startpodium rijden en zal na de 16 proeven finishen om 20.58. Mark en Robin worden rond kwart voor elf, om twee uur en tegen half zes bij de service verwacht. De ingang van het rallycenter is gratis, voor de toegang tot de proeven moet 15 Euro betaald worden.

Deze proeven bevinden zich op korte afstand van het rallycenter in de Europahal van Tielt.
KP Schuiferskapelle – Nemegheer: 2,3 km
KP Ondank – Crack: 2,3 km
KP Oosthoek – ConXion: 7,5 km
KP Poelberg - Structo : 8 km

Wij van MenMRally zien u graag tegemoet in Tielt.


Algemene gegevens Rally:

Datum: 10 april Locatie: Tielt (B)
Start eerste auto: 07.45
Totale afstand: 267 Km
Wedstrijdafstand: 167 Km
Website organisatie: http://www.tacrally.be
Website MenM Rallyteam: www.menmrally.nl

 

MenMRally Partners