MenMRally armada start NK seizoen in Emmeloord

Ook als voorman van een rally team moet je je soms schikken naar de wensen van de klant. Voor Mark houdt het in dat hij niet met de Mitsubishi aan de start staat, maar met de Subaru Impreza WRC S14. Voor het eerst sinds zijn zwaarbevochten overwinning in Etten Leur brengt hij het grijze raspaardje aan de start. Een omstandigheid die Mark geenzins betreurt: "In de Mitsubishi voel ik me heel goed thuis, maar de Subaru heeft zeker zoveel potentie." De bijrijdersstoel wordt als vanouds bemand door Michel Groenewoud.Even na Mark en Michel zal Bert de Jong over het podium rijden, om te beginnen aan zijn eerste Tank S Rally sinds de overwinning in 1999. In de Haspengouw Rally reed hij de eerste meters in zijn zwarte Mad Croc Mitsubishi. Een rally waarin Bert en zijn navigator Ton Hillen zich na elke proef beter thuisvoelden in de auto. "We zijn in Belgie rustig gestart, met als doel de auto te leren kennen. Verschillende settings van de auto hebben we uitgeprobeerd om te kijken hoe de auto reageert. Daar bouwen we in Emmeloord op door. We hopen de progressie voort te zetten in de Noordoostpolder." aldus Bert.

Ook startnummer 25 levert een bekend gezicht op: Robin Buysmans, de Belgische navigator van Mark ondersteunt David Westenbrink in zijn eerste meters met de Mitsubishi waarin Mark en Robin enkele weken geleden in Belgie opzien baarden. David maakt in zijn thuiswedstrijd een comeback na afwezigheid van een jaar. En dan meteen in een echte WRC!
De drie teams zullen flink aan de bak moeten om zich in Emmeloord met de strijd om de ereplaatsen bezig te kunnen houden. De concurrentie is nog niet eerder zo heftig geweest: In het Ford kamp staan twee recente WRCs met regerend kampioen Ten Brinke en Van Loon. Huzink, Coffey en Rene Kuipers staan met recente Subaru WRCs aan de start. Outsiders zijn Vossen en Bolhaar, die sinds kort ook met een potente WRC de strijd aan gaan.

Deze strijd speelt zich af op de bekende proeven rondom Emmeloord. Op vrijdagavond staan het publieksspektakel in Emmeloord en een listige buitenproef bij Kuinre op het programma. Op zaterdag worden eerst de dijkproeven van Vollenhove tot Kuinre afgewerkt, voordat de sportieve gevechten zich verplaatsen naar Kampen. De finale vindt zoals gebruikelijk plaats op de sfeervolle industrieproef van Emmeloord. De doorkomst op volle vaart door het tankstation van hoofdsponsor Tank S is n van de meest markante plekken van de Nederlandse rallysport.
`De Tank S Rally heeft altijd iets bijzonders. Je leeft maanden toe naar de eerste graadmeter van het Nederlandse seizoen. Op de dijken en de industrieterreinen kan het vervolgens flink spoken, met maartse buien en snijdende kou, zodat je constant scherp moet blijven, licht Mark de magie van de Tank S Rally toe.
Het publiek is van harte welkom om de equipes en de servicemonteurs aan te moedigen. Centrum van de rally is de Deel in Emmeloord. Hier zijn naast start en finish ook de werkzaamheden van de monteurs te zien, als zij de autos tussen de proeven in optimale conditie brengen. Hier zijn ook de informatiepakketten te koop met alle gegevens van de proeven.

Tank S Rally (Emmeloord)

Algemene gegevens
- 19 en 20 maart 2010
- start en finish op De Deel in het centrum van Emmeloord
- 511 km, met 20 klassementsproeven (kps) over 147 km (100% verhard)
- publieksinformatiepakketten zijn o.a. te koop in Hotel Restaurant t Voorhuys in Emmeloord en bij de Tank S benzinestations in de regio
- internetsite van de rally: www.tanksrally.nl
- internetsite MenMRally: www.menmrally.nl

Tijdschema
Vrijdag 19 maart 2010
20.16 uur Start (podium, De Deel, Emmeloord)
vanaf 20.39 uur 2 maal 2 kps (24 km), waaronder:
20.59 en 22.48 uur publieksproef (industrieterrein De Munt, Emmeloord)
23.02 uur finish eerste etappe (Emmeloord)

Zaterdag 20 maart 2010
08.31 uur Service in
09.21 uur Start tweede etappe (podium, De Deel, Emmeloord)
vanaf 09.49 uur 2 maal 3 kps (37 km) in de omgeving van Blokzijl
vanaf 14.08 uur 5 kps (3 verschillende) (35 km) in de omgeving van Kampen
vanaf 19.20 uur 5 kps (3 verschillende) (51 km) in de omgeving van Kampen en:
20.16 en 21.48 uur Publieksproef ind. terrein Nagelerweg, Emmeloord)
23.02 uur Finish (podium, De Deel, Emmeloord)

 

MenMRally Partners