Van Eldik en Wevers slaan Thüringen Rallye over

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moeten de twee aanjagers van de Euro Rally Challenge, Mark van Eldik en Erik Wevers, tot hun eigen grote spijt forfait geven voor de derde ronde van de challenge, de Thüringen Rallye.

“Afgelopen week hebben we, Wevers Sport, bij de Belgische preparateur René Georges een Skoda Fabia S2000 gekocht. Deze auto is bestemd voor de verhuur. De auto wordt voor het eerst ingezet tijdens de Ypres Rally op 25 en 26 juni en wordt daar bestuurd door Mark van Eldik. Uiteraard wil Mark voor Ypres de Skoda graag testen. De enige mogelijkheid daarvoor is op 18 juni, tijdens de verkenningsdag van Thüringen. Het is logistiek onmogelijk voor Mark om zowel te testen, als in Possneck aan de start te staan. Daarom heeft hij er tot zijn eigen spijt voor moeten kiezen op 18 juni te testen en een dag later, 19 juni, een oefenwedstrijd te rijden: de Vechtdal Rallysprint rondom Hardenberg,” verklaart Erik Wevers.

Mark van Eldik vult aan: “Dit jaar sta ik aan de start van drie kampioenschappen: het Belgisch Kampioenschap, het Nederlands Kampioenschap en de Euro Rally Challenge. Vooraf leek dat goed te combineren, daarbij hebben wij echter geen rekening gehouden met eventuele testdagen. De Ypres Rally telt mee voor het Belgisch kampioenschap, je mag er echter niet met een WRC aan de start staan. Daarom moesten we op zoek naar een alternatief, dat is ons nu geboden door Erik, die de Skoda heeft gekocht. Omdat de overstap van onze WRC naar de Skoda redelijk groot is, hebben we absoluut een testmogelijkheid nodig. Een en ander viel zeer ongelukkig in hetzelfde weekend als de Thüringen Rallye. Ik baal er echt enorm van, maar kan niet op meerdere plaatsen tegelijk zijn.”

Ook Wevers zelf moet verstek laten gaan. “Niet alleen rijdt Mark in Hardenberg met de Skoda, ook brengen vier klanten een WRC aan de start van de Vechtdal Sprint. Daardoor rest mij niets anders dan verstek laten gaan voor de Euro Rally Challenge. Een en ander heeft in goed overleg met de organisatie van de Thüringen Rallye plaatsgevonden. Volgend jaar maken we het graag goed.”

 

MenMRally Partners