Geslaagde generale repetitie Van Eldik in Hardenberg

Met de vierde plek algemeen en een klasse-overwinning gaf Mark van Eldik de Skoda Fabia S2000 een succesvol debuut. Ter voorbereiding op de Rally van Ieper nam Mark deel aan de Vechtdal Rallysprint. Na de korte test in Belgie reed de Weverssport Skoda Fabia S2000 tot groot enthousiasme van het publiek hier haar eerste Nederlandse rallymeters.

Doel van de expeditie was om te leren hoe de auto onder wedstrijdomstandigheden functioneert. Voor de eindoverwinning moet een S2000 het bij voorbaat afleggen tegen de snelle WRC's die uitgebreid vertegenwoordigd waren in Hardenberg.

De S2000 klasse is een relatief nieuwe klasse, die de basis vormt voor de toekomstige WRC's. In het door Eurosport opgezette IRC en in competities waar de huidige WRC's niet zijn toegestaan, vormt de S2000 de koningsklasse, samen met de showroomklasse Groep N. Het reglement wordt gesteund door veel fabrikanten: VW, Fiat, Peugeot, Skoda, Ford en Proton hebben allemaal internationaal successen behaald met S2000 auto´s.

In het klassement nam Mark positie in vlak achter de Top WRC's, maar ruim voor de showroomklasse N4. Met drie vierde plekken en vijfde plaatsen op de twee overgebleven proeven haalde hij alles uit de wedstrijd wat erin zat.

"De test verliep erg goed. We willen nog wat kleine zaken veranderen aan de auto, maar we hebben geen enkel probleem gehad. Voor mezelf was het even omschakelen. De afgelopen jaren reed ik steeds voor de overwinning, maar met de S2000 moet ik een andere mikpunt nemen. Het verschil met de WRC's is 1 seconde per kilometer, dat is vergelijkbaar met wat bijvoorbeeld Loix verliest op de WRC's in Belgie. Ook daar zijn we erg tevreden mee." legt Mark uit.

Uitslag Autosoft Vechtdal Rallysprint

1. Bernhard ten Brinke/Eddy Chevaillier (NL/B; Ford Focus RS WRC 08)
2. Erik van Loon/Kees Box (NL; Ford Focus RS WRC 08)
3. René Kuipers/Desiree Kuipers (NL; Subaru Impreza WRC S14)
4. Mark van Eldik/Robin Buysmans (NL/B, Skoda Fabia S2000)
5. John Temmink/Jalmar van Weeren (NL, Skoda Fabia WRC 05)

MenMRally Partners