ATM Motorsports en Weverssport slaan handen ineen

Ondanks dat de huidige WRC’s nog lang geen verleden tijd zijn, zijn er wedstrijden waar WRC’s niet meer mogen starten. Gezien het feit dat uiteindelijk de WRC’s toch het veld gaan ruimen, moet er ook naar de toekomst worden gekeken. Met die gedachte hebben de twee smaakmakers van de Nederlandse rallysport de handen ineen geslagen om een stap te maken in de toekomst van de rallysport.

Wevers Sport is trotse eigenaar geworden van een Skoda Fabia S2000. De auto reed onlangs nog de Rally van Portugal met Eyvind Brynildsen aan het stuur en wordt op dit moment door de mannen van de Belgische tuner René Georges op punt gezet. De auto, met de 2010 specificaties, zal voornamelijk worden ingezet voor de verhuur. Daar komt dan ook Mark van Eldik in het zicht. Om zijn goede klassementspositie in het Belgisch Kampioenschap niet in gevaar te brengen was Mark en het ATM Autosport team op zoek naar geschikt vehikel om de Rally van Ieper mee te rijden. Mark had zich uit voorzorg alvast ingeschreven voor de wedstrijd in Ieper maar was nog op zoek naar een auto die de strijd aankon met de concurrentie. Met de Skoda Fabia S2000 kan Mark met een gerust hart aan de wedstrijd aan in Ieper beginnen. Gesteund door zowel Wevers Sport en ATM Motorsports zal Mark in de aanloop van Ieper de auto nog uitvoerig testen in een rally of rallysprint.


Omdat Mark vanaf de start van zijn rallycarriere in met turbo motoren aangedreven bolides heeft gereden, zal de gewenning aan de hoogtoerige S2000 auto enige tijd vergen. Aangezien Mark ook het evenement nog nooit gereden heeft, zullen de podiumplaatsen in Ieper voor Mark buiten bereik blijven. Toch hoopt het team met de Skoda de schade voor de stand van het Belgisch kampioenschap beperkt te houden.

Om enig idee te krijgen van de potentie van de auto willen we u graag verwijzen naar deze
Youtube link waar een test te zien is met de Skoda Fabia S2000.

 

MenMRally Partners