Op avontuur in Ieper

"Ondanks de goede tests in Belgie en Hardenberg blijven we Ieper zien als n groot avontuur. Er staan nog 24 redelijk gelijkwaardige S2000s aan de start, met de complete Europese top. Ex-WK rijders als Atkinson en Sarrazin hebben veel meer rijervaring, Belgen als Loix, Tsjoen en Snijers kennen de proeven beter. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen ook de snelle groep Ns meedoen voor de topplaatsen. Ook daar zitten heel snelle rijders tussen, zoals Toshi Arai en Jasper van den Heuvel, die hun auto heel goed kennen. In zo'n deelnemersveld wagen wij ons niet aan voorspellingen, maar gaan we gewoon rijden voor wat we waard zijn!" aldus een strijdlustige Mark van Eldik.


De proeven in Ieper lijken bijna Nederlands recht en snel, met af en toe een haakse bocht. Omdat de wegen zo smal zijn, voelt het echter heel anders! In combinatie met de diepe sloten en telefoonpalen zorgt het Ieperse strijdtoneel traditioneel voor veel lekke banden en uitvallers.

Donderdag 24 juni vestigt het MenMRally team zich op de Grote Markt in Ieper, om s avonds een laatste test te doen in de shakedown. Vrijdagmiddag om 4 uur begint het echte geweld, met 2 keer 3 proeven tot laat in de avond.

Zaterdag 26 juni gaat de rally verder met nog 13 proeven, waarvan n showproef over de Franse grens in Lille. Eurosport zal zowel op vrijdagavond als op zaterdag de rally live verslag doen van de rally.

Algemene gegevens
- centraal serviceterrein donderdag t/m zaterdagmiddag aan de Grote Markt in Ieper
- Plattegronden van de proeven: http://users.telenet.be/ddujardin/gyr/map.htm
- Internetsite van de rally: http://www.ypresrally.com
- Internetsite IRC: http://www.ircseries.com
- Internetsite van het MenMRally team: www.menmrally.nl
- TV schema
: http://tv.eurosport.com/tvhome.shtml
- Toegang tot de proeven kost 32 Euro

Tijdschema Rally van Ieper
Donderdag 24 juni 2010
18.30 uur - 23.00 uur Shakedown

Vrijdag 25 juni 2010
13.00 uur: Fotoshoot, Meet&Greet; Grote Markt te Ieper
16.00 uur: Start 1e etappe, 6 KPs (3 verschillende)
22.50 uur: Finish 1e etappe

Zaterdag 26 juni 2010
10.30 uur: Start 2e etappe, 13 KPs (7 verschillende)
22.40 uur: Finish 2e etappe

Volledig tijdschema


MenMRally Partners