Schilt en Van Eldik met Skoda Fabia S2000 naar Ieper

Vorig jaar trad Mark van Eldik in nauwe samenwerking met Wevers Sport, met een Skoda Fabia S2000 aan in de GEKO Ypres Rally. Ondanks het feit dat Mark de finish in de Kattenstad niet haalde, smaakte de rally met z'n prachtige entourage naar meer.

Voor de 2011 editie van de GEKO Ypres Rally, de vijfde ronde van de Intercontinental Rally Challenge, komt Mark opnieuw naar de Belgische Westhoek. Ditmaal niet alleen, maar vergezeld door nog drie Skoda's Fabia S2000 Evo 2.

Nederlands kampioen 2007, Mark van Eldik en zijn Belgische navigator Robin Buysmans worden allereerst vergezeld door MenMRally teamgenoten Edwin Schilt en Lisette Bakker. Ondersteund door enkele vaste monteurs van ATM Motorsports maakt Edwin zijn Ieper's debuut en proberen zij Mark zijn prestatie van vorig jaar te overtreffen. "In Ieper mogen we helaas niet starten met onze WRC's. Samen met Wevers hebben we ook dit jaar een mooie oplossing gevonden, in de competitieve Skoda Fabia´s".

De derde auto wordt bestuurd door Bernhard ten Brinke, genavigeerd door Davy Thiery. Zij reden de Skoda al in de Rally van Haspengouw en de Rally de Wallonie in België alsmede de WK wedstrijd in Portugal. Ten Brinke raakt dus steeds meer gewend aan de Bribus Skoda Fabia S2000, maar maakt net als Edwin Schilt dit jaar zijn debuut op de verraderlijke wegen in de Westhoek.

De vierde Nederlandse Skoda Fabia, normaal gesproken de auto van Erik van Loon, gaat in Ieper van start in handen van één van de grootste Nederlandse talenten op rallygebied, vice-wereldkampioen JWRC Hans Weijs Jr. De voormalig KNAF Talent First rijder en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt hebben in 2011 geen vast programma, maar kiezen selectief hun wedstrijden. Tijdens de Rallye de Wallonie zorgde Weijs Jr voor een daverende verrassing door met zijn S1600 net achter de WRC van Edwin Schilt te finishen. Of hij ook in Ieper voor de topposities kan gaan in zijn S2000 debuut is maar de vraag, maar de keuze voor de Skoda Fabia S2000 Evo 2 zegt genoeg over de ambities van Weijs.


 

MenMRally Partners