Schilt en Van Eldik met Skoda Fabia S2000 naar Ieper

Aanstaand weekend reist de MenMRally karavaan naar Ieper voor de IRC Geko Ypres Rally. Dit tweedaagse evenement is op weg om een klassieker te worden. Naast de Nederlanders, staat de gehele internationale top aan de start in dit in samenwerking met Eurosport georganiseerd evenement.

Vorig jaar trad Mark van Eldik, in samenwerking met Wevers Sport, met een Skoda Fabia S2000 aan in de GEKO Ypres Rally. Ondanks dat Mark de finish in de Kattenstad niet haalde, smaakte de rally met z'n prachtige entourage naar meer. Voor de 2011 editie van de GEKO Ypres Rally, de vijfde ronde van de Intercontinental Rally Challenge, komt Mark opnieuw naar de Belgische Westhoek. Ditmaal niet alleen, maar vergezeld door nog drie Skoda's Fabia S2000 Evo 2. Een daarvan is voor teamgenoot Edwin Schilt...

In 2011 rijden de twee mannen een gevarieerd en geen vast kampioenschap. Edwin vertelt: "Aangezien we het beide zakelijk erg druk hebben, gaan we voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. We pakken de mooiste wedstrijden eruit, die de agenda toelaat. Ieper is zo'n rally. Uit de verhalen van Mark kon ik niet anders opmaken dan dat het een wedstrijd was die je gereden moest hebben. Helaas mogen we niet starten met onze Subaru´s, dus hebben we bij Wevers een goede oplossing gevonden met de Skoda' S2000 Evo 2.

Mark vult aan: `Dit jaar heb ik weinig wedstrijdritme op kunnen doen en zelfs geen testwedstrijd van te voren gehad. Desondanks denk ik dat het een leuke wedstrijd wordt, met de ervaring van Robin en het gebrek van "kampioenschapsdruk" in de wedstrijd. De entourage en gemoedelijkheid van de Belgen zullen voor een mooie wedstrijd zorgen, niettemin zullen we ons graag met de S2000 fabrieksauto's van Freddy Loix, Patrik Sandell, Andreas Mikkelsen en Jan Kopecky willen meten.

Algemene gegevens
Datum: 24-25 juni 2011
Km klassementsproef: 287 km verdeeld over 18 proeven
Km totaal wedstrijd: 637 verdeeld over twee etappes
Start eerste auto: Vrijdag 24-06-2011 om 16:30
Finish eerste auto: Zaterdag 25-06-2011 rond 22.38
- centraal serviceterrein donderdag t/m zaterdagmiddag aan de Grote Markt in Ieper
- Internetsite van de rally: http://www.ypresrally.com
- Internetsite IRC: http://www.ircseries.com
- Internetsite van het MenMRally team: www.menmrally.nl
- TV schema: http://tv.eurosport.com/tvhome.shtml
- Toegang tot de proeven kost 35 Euro

Foto´s zijn gemaakt door Arjan van Zoelen tijdens de test voor Ieper. Bedankt Arjan!

 


 

MenMRally Partners