Na korte afwezigheid start Mark van Eldik in de rally van Wallonië

In het weekend van 22 april wordt in Wallonië, in Namen om precies te zijn, de 28ste editie van de Rally van Wallonië verreden. Deze wedstrijd telt mee voor zowel het Nederlands als het Belgisch Rallykampioenschap. Deze klassieker onder de moderne rally's zal bezocht worden door vele Nederlandse toeschouwers en Nederlandes equipes.

Zo ook door Mark van Eldik, dit jaar de grote afwezige in het Nederlandse rallycircuit. Althans, in persoon, want zijn auto, de Subaru S14 WRC is al twee maal succesvol ingezet door Jeroen Swaanen, die op dit moment het klassement aanvoert in het Nederlands kampioenschap. Mark vertelt; "Soms moet je een stapje terug doen om twee stappen vooruit te maken. Vorig jaar heeft de drukte vanuit de zaak en ook nog het volle rallyprogramma mij doen besluiten om het wat rustiger aan te doen. Ook om plezier in de sport te blijven houden. Het is een mooie, maar gevaarlijke sport, waar je 100% scherp moet zijn om te presteren. Als je dat niet kan doen, dan moet je niet instappen."

"Ondanks dat het nog steeds erg druk is, heb ik erg veel zin om samen met Robin en het team af te reizen naar Namur om weer wat meters te maken in het altijd mooie België. Ik heb dit jaar alleen nog met de test met Jeroen Swaanen op Niederrhein gereden, dus het zal in het begin een beetje stroef gaan, maar Robin en het team staan me bij om het maximale eruit te halen. Ik heb geen kampioenschap druk, maar dat wil niet zeggen dat we het rustig aan gaan doen."

Dat het niet rustig zal gaan bewijzen de concurrenten die aan de start gaan verschijnen. De gehele Belgische top aangevoerd door Tsjoen en Romain met hun citroen C4 WRC en Patrick Snijers met de Skoda Octavia WRC worden aan de start verwacht. Maar ook Nederlanders als Gert Huzink met zijn Subaru WRC S12 en Eric Bolhaar met de Skoda Fabia WRC zijn tegenstanders om rekening mee te houden.

De wedstrijd start vrijdagavond rond 20.17 met een Super Show rondom de Citadel van Namen. De tweede etappe gaat van start op zaterdag rond 08.20 en eindigt in Namen rond een uur of acht in de avond. De derde etappe start op zondag rond 10.15. De eerste auto zal rond 16.15 finishen.

Algemene informatie:
Datum: 22, 23 en 24 april 2011
Plaats: Namen
Totaal kilometers wedstrijd: 512, waarvan 196 op snelheid, verdeeld over 21 wedstrijdproeven
Website wedstrijd: www.automobileclubnamur.be
Website MenMRally team: www.menmrally.nl

 

MenMRally Partners